Foto: Pexels
Foto: Pexels

Så får du en romantisk alla hjärtans dag – trots pandemin

Restriktioner, alkoholförbud och pandemilagar gör det svårare än vanligt att uppmärksamma kärleken på söndag. Relationsexperten Charlotte Sander ger sina bästa tips på vad man kan hitta på – där covid-19 inte ställer sig i vägen.


På söndag är det dags för alla hjärtans dag, men att fira kärleken är inte lika lätt i år som det brukar vara. 

Klassiska restaurangbesök, hotellövernattningar och spabehandlingar är helt enkelt svårare att genomföra under brinnande pandemi.

Samtidigt lämnar många bakom sig en längre tids isolering – och att få lyxa till det lite extra med sin partner kan vara efterlängtat. Så hur kan man göra då?

Foto: Pexels

Expertens tips

Nyheter24 har varit i kontakt med relationsexperten Charlotte Sander, som tror att leka och skratta tillsammans är extra viktigt i tider som dessa. 

Hennes tips för att maximera romantiken på alla hjärtans dag är att planera en mysig och personlig aktivitet åt den man älskar.

– Varför inte köpa och tända massor med ljus och ha lite småplock i matväg att bjuda varandra på? Tänk till på vad partnerns favoriter är och köp det, säger hon till Nyheter24. 

Om vädret tillåter tipsar Sander om att förbereda en picknick och gå ut en stund. Kanske finns det möjlighet att tända en brasa, lyssna på bra musik och mysa ner sig under några varma plädar? 

– Den finaste presenten tycker jag är att ge av sig själv, och att visa det på ett fint och respektfullt sätt. Att visa i både ord och handling att man älskar sin partner, säger hon till Nyheter24. 

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Få din partner sedd, bekräftad och hörd

Att fira kärleken med pompa och ståt blir svårt i år, även om det hör till ens alla hjärtans dag-traditioner vanligtvis. Men enligt Sander kan lyckan finnas i det lilla.

– Jag tror mer att det handlar om att ha sett ett behov och ansträngt sig för att göra något åt det. Kan man hitta det tror jag ”priset” på grejen eller upplevelsen blir mindre viktig, säger hon till Nyheter24 och fortsätter:

– I år har ju många spenderat mycket mer tid tillsammans hemma. Jag tänker att man kan fundera över vad man märkt att partnern behöver, eller önskar sig.

Sander förklarar att detta får partnern att känna sig sedd, bekräftad och hörd – vilket alltid är uppskattat.

En idé som kan stärka den känslan hos din partner är att köpa flera mindre presenter som inte kostar så mycket. Det kan återigen visa att man noterat sin partners behov eller längtan efter något, menar Sander.  

Finns det några fördelar?

Går det att se något positivt med att alla hjärtans dag blir mer "på tu man hand" i år då? Kanske, menar Sander. 

– Jag tror att det kommer att vara både och. Paren som tänker att de hängt ihop så mycket att de inte har så stor lust eller inspiration att göra något, och paren som tänker att man just därför behöver ett bryt. En chans att göra något mer lustfyllt och "baravarande", säger hon till Nyheter24.

Läs mer: 

7 tips på hur du och din bästa vän kan fira alla hjärtans dag

Därför firar vi alla hjärtans dag i Sverige

Mord, lögner och tortyr – här är 7 hemska alla hjärtans dag-mord

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!