Stockholm

Madeleine McCanns misstänkte mördares mörka förflutna

Madeleine McCanns misstänkte mördare.
Madeleine McCanns misstänkte mördare. Foto: AP/Skärmdump Discovery+

Tysken Christian Brückner är huvudmisstänkt i fallet om försvunna Madeleine McCann. I en ny dokumentär avslöjas detaljer kring hans kriminella förflutna.


Fallet med försvunna brittiska flickan Madeleine McCann har engagerat en hel värld. Treåringen försvann under en semester med familjen i Portugal 2007, och sedan dess har ingen sett ett spår av henne.

Men under förra året kunde tyska åklagare berätta att de hittat en man som nu utreddes för Madeleines försvinnande. En 43-årig man, Christian Brückner, som är dömd pedofil, var huvudmisstänkt. 

Foto: AP

Polis och åklagare ville inte gå in närmare på vilka bevis de hade, men meddelade att de jobbade efter teorin att Madeleine inte längre levde

– Det allmänna åklagarkontoret i Braunschweig utreder en 43-årig tysk medborgare, misstänkt för mord. Av detta kan ni förstå att vi antar att flickan är död, berättade statsåklagaren Hans Christian Wolters i juni 2020.

Exakt vad för bevis som finns mot 43-åringen, och hur de vet att Madeleine är död, har man ännu inte avslöjat.

Ny dokumentär

I en ny danskproducerad dokumentär får tittaren veta mer om misstänkte Christian Brückner. Han har dömts för sexuella övergrepp på en sexårig flicka, och bodde i Portugal när Madeleine försvann. Han försörjde sig bland annat genom stölder och inbrott.

I en intervju berättar Manfred Seyferth, som var bekant med den misstänkte, om en fruktansvärd upptäckt i Christian Brückners bostad. 

Seyferth lärde känna Brückner under sina år i Portugal. I en videokamera i Brückner hem fanns filmer som visade grova sexuella övergrepp och våldtäkter.

– Man såg inte så mycket av Christian, men sättet han rörde sig på och rösten… Det var definitivt han, berättar Seyferth. 

I videospelaren kan du höra Manfred Seyferths berätta om filmerna han hittade.

Dokumentären heter "Fallet Madeleine McCann: Huvudmisstänkt" och går att se på Discovery+

Läs mer:

Nytt vittne i Madeleine McCann-fallet: Kan bli avgörande

Obehagliga fynden hos Madeleine McCanns misstänkte mördare

Åklagare i ny intervju: Har bevis för att Madeleine McCann är död

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.