Gender reveals, som tidigare orsakat skogsbränder, kantas av tragiska dödsfall.
Gender reveals, som tidigare orsakat skogsbränder, kantas av tragiska dödsfall. - Foto: Foto: Barbara Ribeiro/Pexels och Ringo H.W. Chiu/AP/TT

Tragiska dödsolyckorna – i samband med gender reveals

Så kallade gender reveal-fester, där par avslöjar könet på sitt kommande barn, har blivit allt mer populära – både i USA och i Sverige. Men den senaste tidens gender reveals har kantats av bränder, explosioner och tragiska dödsolyckor.


Så kallade gender reveals – fester där blivande föräldrar bjuder in vänner och familj för att avslöja könet på sitt kommande barn – har vuxit i popularitet under de senaste åren. 

Medan vissa par nöjer sig med att göra hål på en ballong eller att skära upp en tårta innehållandes rosa eller blå konfetti, har andra mer spektakulära planer för sina gender reveals. I flera fall har dessa mer storslagna gender reveal-fester orsakat stora skogsbränder, men på senaste tiden har de också resulterat i olyckor med dödlig utgång. 

1. Blivande farmor dog – av rörbomb

I oktober 2019 hade ett par utanför staden Des Moines, USA, anordnat en gender reveal-fest för sina närstående. En av gästerna på festen var barnets 66-åriga blivande farmor. 

Foto: Johanna Norin/TT

Under festen samlades gästerna utomhus för att tända på en egenkonstruerad anordning som skulle skjuta ut ett färgat pulver, vilket skulle avslöja barnets kön. Vad de inte visste om var att de, omedvetet, hade byggt en rörbomb.

Därför exploderade anordningen när den tändes på och metallsplitter flög, enligt ABC News, som projektiler bland gästerna. Olyckligt nog träffades barnets blivande farmor av en bit splitter i huvudet och hon avled på platsen.

2. Blivande pappan dog av explosion

En 28-årig blivande pappa i New York skulle, tillsammans med sin fru, anordna en gender reveal. Som en del av förberedelserna inför festen, och med hjälp av sin 27-årige bror, hade den blivande pappan börjat bygga en anordning som skulle avslöja barnets kön.

Men under byggandets gång, den 21 februari 2021, detonerade anordningen, enligt CNN. Den blivande pappan dog på platsen, medan hans yngre bror skadades och fick föras med ambulans till sjukhus.

Foto: Mark Lennihan/AP/TT

3. Manlig gäst avled – efter att kanon sprängdes

Ett par i Michigan hade, i början av februari 2021, en fest där de kombinerade en baby shower med en gender reveal. Under festen skulle de, med hjälp av en konfettikanon, avslöja det kommande barnets kön. 

Foto: Suzy Hazelwood/Pexels

Avslöjandet blev inte alls som de tänkt sig. Kanonen sprängdes nämligen och bitar av dess konstruktion träffade en 26-årig manlig gäst. Enligt 7News skadades mannen allvarligt och fördes till sjukhus, men avled senare av sina skador. 

Läs mer:

Livsfarlig TikTok-utmaning sprids bland unga — två barn döda

Influencer hittades död vid väg – nu är dödsorsaken fastställd

Nioåring bets ihjäl av hund på semestern

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

1 timme sedan

Tesla levde inte upp till förväntningarna

2 timmar sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

2 timmar sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

2 timmar sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

3 timmar sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.

Polisen i Malmö rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Brand i flerfamiljshus", skriver polisen på sin hemsida.