En kvinna misstänkt för miljonbedrägeri försvann – nu har hennes fot hittats.
En kvinna misstänkt för miljonbedrägeri försvann – nu har hennes fot hittats. - Foto: Foto: Mark Lennihan/AP/TT och Anders Wiklund/TT

Miljonbedragerska försvann – nu har hennes fot hittats

En kvinna i Australien, som jobbade med finansrådgivning, misstänks ha svindlat klienter, vänner och familj på minst 84 miljoner kronor. I november försvann hon – och nu har hennes fot hittats.


Den australiensiska finansrådgivaren, som är i 50-årsåldern, har varit spårlöst försvunnen sedan förra året och mystiken kring försvinnandet ökar efter att kvinnans fot nu hittats.

Anklagades för miljonbedrägeri

Foto: Mark Lennihan/AP/TT

Enligt BBC gjorde australiensisk federal polis ett tillslag mot kvinnans lyxvilla i området Dover Heights, Sydney, den 11 november. Detta efter att Australian Securities and Investments Commission (ASIC), Australiens motsvarighet till Ekobrottsmyndigheten, fört fram misstankar om att kvinnan stulit minst 84 miljoner kronor av sina 60 klienter – varav några var vänner och familjemedlemmar. 

För pengarna hade kvinnan haft en påkostad livsstil med utlandsresor, exklusiva kläder och dyra smycken.

Skulle ut på joggingtur – försvann

Foto: Daniel Reche/Pexels

Kvinnan greps aldrig under tillslaget, så dagen därpå, den 12 november, kunde kvinnan ta en joggingtur. Men det var sista gången som hennes familj såg henne. Kvinnans man anmälde henne som försvunnen redan samma dag. 

Sedan kvinnans försvinnande har polisen sökt efter henne med teorin om att hon är vid liv – fram tills nu. 

Fot hittades på stranden

Häromdan hittade nämligen campare en gymnastiksko, med en avhuggen och förruttnad fot inuti, i vattenbrynet på en strand utanför Sydney - och idag konstaterade polisen att foten tillhör den försvunna kvinnan. Nu ska foten undersökas närmare av en obducent.

Foto: Anders Wiklund/TT

– Det förblir ett mysterium när och hur hon hamnade i vattnet, säger Mick Willing, polischef i New South Wales, och fortsätter:

– Just nu kan vi inte utesluta någonting. Vi har hela tiden varit öppna för allt, men med tanke på omständigheterna kring hennes försvinnande har vi alltid övervägt möjligheten att hon kan ha tagit sitt eget liv.

Läs mer:

Nya bilder: Här är sista spåren efter försvunne Deniz Arda

Gift par försvann spårlöst för 75 år sen – nu har de hittats

Josh försvann mystiskt från hemmafest – hittades död på obebodd ö


/
Fot
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

1 timme sedan
Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Polisen i Göteborg rapporterar om knivlagen

1 timme sedan
"Två personer bråkar på Nils Erikssonsplatsen. En av dem ska enligt de första uppgifterna bära kniv.", skriver polisen på sin hemsida.