Vi blir extra kåta under våren.
Vi blir extra kåta under våren. - Foto: Unsplash

Därför ökar din sexlust under våren – tre anledningar

Känner du att det pirrar lite extra i kroppen under vårens månader? Du är inte ensam! Här listar vi tre anledningar till varför du blir extra sugen på sex under våren.


När våren smyger sig på, träden blommar och solen kikar fram allt mer är det många som inte bara känner en stor skillnad i det psykiska måendet, utan även i hela kroppen. Faktum är att människors sexlust ökar under vårmånaderna, men varför?

Solljuset

Bildkälla: Unsplash

Japp, du kan tacka solen för ditt glada, spirande humör. Hjärnan producerar nämligen mer serotonin i vårljuset, och som de flesta vet är serotonin det ämne i hjärnan som styr vår glädje och lycka – ju mer serotonin, desto gladare är du.

När din hjärna bubblar av serotonin ökas även din sexlust. Extra påtagligt blir det också när vi befunnit oss i vad som känns som ett konstant mörker det senaste halvåret och din hjärna törstar efter serotonin.

Tröttheten minskar

Bildkälla: Unsplash

Ovan nämnda går hand i hand med denna. Melatonin är nämligen det naturliga sömnmedlet i din kropp, vilket minskar i takt med att dagarna blir ljusare och nätterna kortare. Ämnet påverkar vår dygnsrytm och energinivå och produceras i hjärnans tallkottkörtel när det eller mörkt runt om dig eller natt.

Färre kläder väcker lusten

Bildkälla: Unsplash

Men att vår sexlust ökar har inte bara att göra med våra ämnen i hjärnan, utan sättet vi presenterar oss för andra har också en psykologisk effekt på vår åtrå, menar Illustrerad Vetenskap.

Vi klär oss naturligtvis i mindre kläder ju varmare det blir, vilket eggar på både kvinnor och mäns intressen för varandra. Det är inte så konstigt, i och med att vi under en lång period gömt våra kroppar under lager av kläder och dunjackor.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
sex
/