Turister i Thailand kan nu sitta i karantän på lyxbåtar.
Turister i Thailand kan nu sitta i karantän på lyxbåtar. - Foto: Foto: Stina Stjernkvist/TT och Mat Probasco/AP/TT

Landet inför karantän för turister – på lyxbåtar

Numera är det vanligt att länder världen över, för att minska smittspridningen av coronaviruset, kräver att turister sitter i karantän efter ankomst. Ett av dessa länder är Thailand – som nu möjliggör karantän på lyxyachts.


Turistparadiset Thailand har drabbats hårt av coronapandemin eftersom de är beroende av turistnäringen. I mars förra året bannades turister helt och det var inte förrän i oktober som landet, sakta men säkert, började öppna upp sina gränser för turister.

Nu är det obligatoriskt för turister att sitta i karantän i två veckor efter ankomst i Thailand. Men i hopp om att locka fler turister erbjuds nu nyanlända resenärer att tillbringa sin karantän på lyxbåtar. 

100 yachts till turisternas förfogande

Foto: Ambros Boli Berani/AP/TT

Det var under gårdagen som den thailändska regeringen, enligt BBC, meddelade att turister med negativa coronatest skulle få möjlighet att spendera sin två veckor långa karantän på drygt 100 lyxyachts eller mindre kryssningsfartyg utanför turistorten Phuket. 

Det är fortfarande oklart vad det kommer att kosta att vara i karantän på någon av båtarna, men regeringen hoppas att det nya initiativet ska generera åtminstone 495 miljoner kronor. 

Måste bära armband som övervakar symtom

Foto: Stina Stjernkvist/TT

De turister som väljer att tillbringa sin karantän ombord på någon av lyxbåtarna kommer att övervakas med hjälp av armband som kontinuerligt kontrollerar deras kroppstemperatur och blodtryck. Enligt regeringen kan dessa armband överföra hälsoinformation om dess bärare – på hela en mils avstånd. 

Läs mer:

Hit kan du åka på spa-semester – bara du haft corona

Seychellerna närmar sig flockimmunitet – vad betyder det?

Brittiska coronaregeln kan ge resenärer fängelse – i tio år

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!