Misstänkte mannen och bilder från förundersökningen.
Bobel är fortfarande på fri fot. - Foto: Foto: Polisen.

Mannen slängde ut Sofia från balkongen – är boende i Turkiet

Mannen som dömdes för att ha försökt mörda sin fru Sofia genom att kasta ut henne från balkongen kan spåras till Turkiet. Nu har landet besvarat svenska kriminalvårdens begäran.


I februari år 2013 faller Sofia från sjätte våningen i ett lägenhetshus i Södertälje. Senare grips och häktas hennes dåvarande man Bobel Barquasho misstänkt för att ha kastat henne, och år 2015 dömdes han av Högsta domstolen.

Läs mer: Sofia kastades från balkongen på sjätte våningen – av sin dåvarande man

Domen blev 14 års fängelse för mordförsök, men när gripandet skulle ske i samband med att domen föll hade Bobel flytt till Turkiet  – och är än idag på fri fot.

Här hittades Sofia. Foto: Polisen.

Jobbar på resebyrå som "Robert"

I TV4-dokumentären "Balkongfallet", och även i reportern Jhon Morchs podd, framgår Bobels nuvarande bostadsord. Mannen, som numera går under namnet Robert, bor i den turkiska kuststaden Didim och arbetar på en resebyrå eller hotell.

8 år efter mordförsöket är Bobel fortfarande på fri fot. Foto: Polisen.

Sedan 2018 har svensk kriminalvård försökt få fängelsestraffet överfört till Turkiet, skriver Länstidningen Södertälje. Han är internationellt efterlyst sedan 2015 men har inte gripits av polisen i landet – som inte heller har något utlämningsavtal till Sverige.

– Därför har vi valt vägen att begära att straffet ska överföras till Turkiet istället, alltså att han avtjänar det där, säger sektionschefen Lisa Gezelius vid rättsenheten på Kriminalvården, som skickat begäran till Turkiet, till tidningen.

Länstidningen fortsätter med att berätta att turkiska myndigheter nu skickat ett brev till svensk kriminalvård.

– Men vi vet inte vad det står, brevet befinner sig på översättning, säger Lisa Gezelius, till LT.

LÄS MER:

Tonåringar sköt klasskompis – med hemmagjord hagelbössa

Mobbad 14-åring hittad död – kastades i flod av jämnåriga

Sarah Everard har hittats död – polis misstänks för mord

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!