Tisdag 20 Apr
Stockholm

Sarah Everard har hittats död – polis misstänks för mord

En man har gripits, misstänkt för mord och kidnappning, i fallet med försvunna Sarah Everard.
En man har gripits, misstänkt för mord och kidnappning, i fallet med försvunna Sarah Everard. Foto: Foto: Frank Augstein/AP/TT och Joshua bratt/Alamy/Stella Pictures

Sarah Everard, 33, försvann för en vecka sedan i södra London. Efter att kvarlevor efter Everard hittats i området där man sökt efter henne har en polisman anhållits – misstänkt för kidnappning och mord.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Den sista gången Sarah Everard, 33, sågs var den 3 mars. Hon syntes då på en övervakningskamera på Poynders Road när hon ensam var påväg hem från en vän i Clapham i södra London. 

Affischer med Everards ansikte har synts över hela London. Foto: Kirsty O'Connor/AP/TT

När Everard sedan inte svarade på samtal och SMS från familj och vänner anmäldes hon som försvunnen – och sedan dess har en massiv sökinsats efter den unga kvinnan pågått.

Polisman greps under onsdagen

I tisdags spärrade polisen i London av ett hus på Poynders Road och dagen därpå, under gårdagen, greps en man och kvinna för inblandning i Everards försvinnande. 

Huset som spärrades av i samband med gripandet. Foto: Steve Parsons/AP/TT

Men den gripne mannen, som är en tvåbarnspappa i 50-årsåldern, är inte vilken man som helst, utan han är anställd vid Londonpolisen. 

– Det faktum att den gripne mannen är en polisman är både chockerande och djupt obehagligt, sa Londons assisterande polischef Nick Ephgrave under en presskonferens på onsdagen, enligt BBC.

Misstänks för kidnappning och mord 

Under onsdagskvällen meddelade Londonpolisen att den gripne mannen är misstänkt för kidnappning och mord, medan den gripne kvinnan misstänks för att ha skyddat en brottsling. 

I samband med detta uttryckte polischefen Cressida Dick sin förfäran över att det är en anställd vid Londonpolisen som nu misstänks för mord.

Cressida Dick. Foto: Luciana Guerra/AP/TT

– Dagens nyhet att en polisman vid Londonpolisen har gripits misstänkt för mordet på Sarah har chockat och förargat både allmänheten och Londons poliskår. Jag talar för alla mina kollegor när jag säger att vi är förfärade över dessa fruktansvärda nyheter, sa Dick under en presskonferens, enligt The Guardian

Kvarlevor har identifierats som Everard

Misstankarna mot mannen och kvinnan har väckts efter att polisen, tidigare under onsdagen, hittat mänskliga kvarlevor i ett skogsområde i Kent några mil öster om London. 

Poliser i samband med sökandet efter Everard. Foto: Gareth Fuller/AP/TT

Under fredagen kunde polisen bekräfta att kvarlevorna som hittats identifierats som 33-åriga Everard. 

Läs mer:

Toppjurist begärs häktad för våldtäkt på ung student

Deniz Arda hittad död i Tyresta nationalpark

Dömd till livstid för dubbelmordet i Vallentuna – släpps fri

Kommentera
Kopiera länk
Dela