Torsdag 22 Apr
Stockholm

GW om mordet i Höör: "Verkar ganska okomplicerat"

Leif G.W. Persson om mordet i Höör.
Leif G.W. Persson om mordet i Höör. Foto: Bildkälla: Johan Nilsson/TT & Hanna Franzén/TT.

På lördagen häktades den 26-årige man som på sannolika skäl misstänks för mordet på en 18-årig kvinna i Höör. I TV4 Nyhetsmorgon ger kriminologen Leif G.W. Persson sin bild av fallet och utredningen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Det var i onsdags som en 18-årig kvinna hittades död i Höör, efter att ha varit försvunnen sedan natten till tisdag. 

Under skärtorsdagen erkände en anhållen man i 26-årsåldern att han dödat kvinnan, men att det inte var hans avsikt att mörda henne. På fredagen häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för mord. 

I TV4 Nyhetsmorgon ger kriminologen Leif G.W. Persson sin bild av fallet och utredningen. 

– Det verkar ganska okomplicerat som ärende, säger han.

Då kan man gå till åtal

Leif G.W. Persson menar att ärendet verkar okomplicerat med tanke på det faktum att polisen både hade hittat offret och det sannolika mordvapnet, samt gripit en misstänkt person, inom 48 timmar från att mordet ska ha skett. 

Kriminologen förklarar att man nu kommer arbeta med att stämma av den misstänkte gärningsmannens beskrivning av det inträffade med de andra iakttagelser man kan göra i form av vittnen och teknisk bevisning. 

– När man är klar med den biten kan man gå till ett åtal, säger han i TV4 Nyhetsmorgon. 

Inte lika komplicerat som andra fall

Leif G.W. Persson tror inte att detta fall kommer vara lika komplicerat som utredningen av morden på Wilma Andersson och Emilia Lundberg

När det kommer till den misstänkte gärningsmannen förklarar GW att det verkar handla om "en person med komplicerad bakgrund, som levt ett rörigt liv." 

Han tar upp det faktum att man i samband med häktning har bestämt att 26-åringen ska genomgå en mindre sinnesundersökning. 

Därför vill polisen inte gå ut med mordvapnet

Leif G.W. Persson förklarar att anledningen till att polisen inte vill gå ut med vilket misstänkt mordvapen man har hittat, är för att det inte ska störa utredningen. 

– Det ligger ju i utredningens intresse, om det flyter på bra som det gör här så finns det ingen anledning att gå ut till allmänheten och berätta om sådana saker, säger han i TV4 Nyhetsmorgon.

Enligt GW finns det tre allternativ på vad det kan vara för mordvapen – en kniv, ett slagvapen eller ett skjutvapen. Han förklarar att det sistnämnde är mycket ovanligt och att det mest sannolika i dessa typer av fall är att det handlar om knivar och "vanliga tillhyggen".

LÄS MER: 

Mordet i Höör: Så kunde polisen gripa misstänkte 25-åringen

Den anhållne mannen i Höör har erkänt – dödade 18-åriga kvinnan

25-årige mannen häktas för mordet på 18-åriga kvinnan i Höör

Kommentera
Kopiera länk
Dela