Torsdag 6 Maj
Stockholm

Polis avbröt fest – med 400 deltagare: "Det är allvarligt"

Foto: Øijord, Thomas Winje/Stina Stjernkvist/TT
Foto: Øijord, Thomas Winje/Stina Stjernkvist/TT. Foto:

Lokalpolisen i Vällingby och Bromma lämnar bakom sig en intensiv helg. De tvingades avbryta två stora utomhusrave, varav den ena hade 400 deltagare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Att iva-avdelningarna är överfulla, att alla i riskgrupp inte vaccinerats ännu och att dödstalen i covid-19 fortsätter öka – det verkar inte drabba alla lika hårt.

Under helgen fick nämligen polisen i Bromma inte göra en, utan två utryckningar med anledning av alldeles för stora fester.

Natten till lördagen ägde ett rave rum vid ett brofäste i Alvik. Här deltog ungefär 100 personer, som lämnade platsen när polisen dök upp.

Dagen därpå anordnades ytterligare ett rave i området – men här närvarade cirka 400 personer. Liksom festen kvällen dessförinnan avlägsnade sig festdeltagarna när polisen anlände till platsen. 

Läs mer: Uppsalaelev om korridorsfesterna: "Folk är så uttråkade"

Foto: Johan Nilsson/TT

Händelserna är inte polisanmälda

Ingen anmälan har upprättats efter festerna – och lokalpolisen i området kommer därför inte göra några uppföljningar i ärendet.

Samtidigt betonar Jonas Jeffsell, kommunpolis i lokalpolisområde Vällingby, där Bromma ingår, att den här typen av fester inte är acceptabla under rådande pandemi. 

– Det är allvarligt att man inte följer de restriktioner som finns.  De är till för att folk inte ska bli sjuka och i långa loppet dö, säger han till Mitti.

Läs mer:

Smittan rusar – nu vill Victoria stänga Systembolaget i Jokkmokk

Filosofen: Så hanterar du etiska dilemman under pandemin

Kommentera
Kopiera länk
Dela