Stockholm

Barnmisshandel, skruvar och blad i mun: Härnösandsbon döms till fängelse

Man i Härnösand tvingade sambo och barn att stoppa skruvar i munnen.
Man i Härnösand tvingade sambo och barn att stoppa skruvar i munnen. Foto: Pixabay

En Härnösandsbo ringde självmant in till larmcentralen och bad om att bli hämtad av polis efter att han under en lång natt torterat och misshandlat sin sambo och tre barn. Nu döms mannen till ett års fängelse.


Läs mer

En man i Härnösand dömdes till ett års fängelse för misshandel, olaga hot och ofredande efter att ha misshandlat både sin sambo och sina tre barn i flera timmar. Han ska även betala ett skadestånd till barnen på cirka 78 000 kronor.

Ringde själv till polisen

Det var innan jul förra året som larmcentralen fick in ett samtal. Den 37-åriga mannen hade självmant ringt och bett polisen komma och köra honom till psyket eller häktet då han var på gränsen till att begå våldsbrott. Han erkände även att han slagit både sin sambo och sina tre barn och hotade med att slakta sambon om hon skrek.

Tvingade barnen äta blad och ha skruvar i munnen

När polisen väl kom till platsen står mannen obefogat och klär av sig både byxor och kalsonger. I förhör med polis berättar barnen och mamman om den timslånga misshandeln där de berövats på sömn genom att tvingas stå på huk, äta blomblad och ha skruvar i munnen.

Enligt mannen var anledningen till att de skulle ha skruvar i munnen en källa till näring, likaså växtbladen. I förhöret uppges mannen vara osammanhängande i sitt tal och svår att förstå.

"Den heliga skruvens tempel"

Han ska bland annat ha sagt att ”skruvarna har ingen betydelse om människor försöker ta skruvarna på allvar” och nämnt att han blev "lite vansinnig på nåt vis”. Under den fruktansvärda natten ska han dessutom ha eldat upp flera sidor i lagboken som han inte håller med om.

Till polisen ska han också ha nämnt att han planerar att starta en religion vid namn "Den heliga skruvens tempel", som går ut på att vid varje julafton samlas, elda på lagboken, ha skruvar i munnen och äta blad.

Ingen psykisk störning

I den rättspsykiatriska undersökningen framgick det dock att mannen inte led av en allvarlig psykisk störning varken vid tidpunkten för brottet eller vid undersökningen, rapporterar Sundsvalls tidning.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.