Omega 3, i form av fiskolja, förhöjer risken att drabbas av hjärtrytmrubbningar.
Omega 3, i form av fiskolja, förhöjer risken att drabbas av hjärtrytmrubbningar. - Foto: Pixabay/Pexels

Ny studie: Vanliga kosttillskottet kan ge hjärtrytmrubbning

Omega 3 i form av fiskolja, som ofta säljs i kapslar, är världens mest köpta kosttillskott. Men nu visar en ny fransk studie att de som tar det populära kosttillskottet löper större risk att drabbas av hjärtrytmrubbningar.


studien, som publicerats i tidskriften "European Heart Journal – Cardiovascular Pharmacotherapy", deltog 50 000 människor som antingen fick fiskolja eller en placebo-variant.  

Genom studien har forskarna upptäckt en koppling mellan fiskolja och en signifikant förhöjd risk att drabbas av hjärtrytmrubbningen förmaksflimmer. I synnerhet är det personer med höga kolesterolvärden som riskerar att drabbas av hjärtfelet vid regelbunden konsumtion av kosttillskottet.

– Risken att drabbas av förmaksflimmer bör tas i beaktande när sådana kosttillskott antingen skrivs ut eller köps över disk i butik, säger Salvatore Carbone, som är en av forskarna bakom studien, i ett pressmeddelande

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Billström om Iran: "Tar fokus från Gaza"

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka med stulen bil.", skriver polisen på sin hemsida.

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Kontanter och egendom värda över 17,5 miljoner kronor. Så lyder resultatet av polisens jakt på kriminellt kapital vid gränsövergångar i syd förra veckan.

Polisen i Sigtuna rapporterar om bedrägeri

"Tullpersonal på Arlanda anträffar en resenär med en större mängd kontanter i väskan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycika mellan en personbil och cyklist inträffar på Pildammsvägen/Ärtholmsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.