Här blir det soligast i Sverige enligt oddsen.
Här blir det soligast i Sverige enligt oddsen. - Foto: Dan Hansson/SvD/TT, Johan Nilsson/TT, Lars Pehrson/TT

Här blir det mest sol i sommar – enligt oddsen

Sol, sol, strålande sol! Värmen kryper sakta men säkert fram genom landet och de allra flesta hoppas på en ordentlig sommarvärme. Men hur ser egentligen oddsen ut?


Snart drar säsongen igång för solglasögon, solkräm och solhatt – åtminstone i vissa delar av Sverige, om man lyssnar på oddsen.

Mäter soltimmarna

Med hjälp av 19 olika solskensmätare, placerade runt om i landet, kommer Solligan i SVT att mäta antalet soltimmar från och med Midsommar och sju veckor framåt.

I och med tävlingen har ATG nu släppt sina odds för Solligan 2021. Storfavoriten och svårbemästrade segraren Svenska Högarna toppar redan listan – vilket kanske inte är så konstigt i och med att ögruppen har vunnit tre år i rad.

Svenska Högarna i topp

Extra spännande är tävlingen i och med att det väntas bli en hel del "hemester" i år, alltså lär många stanna inom de svenska gränserna under sina semesterveckor.

I toppen ser vi just nu Stockholms skärgård Svenska Högarna, med 2.75 gånger insatsen att kamma hem vinsten. Hyfsat tätt inpå ser vi Visby med 3.25 i odds och på tredje plats ligger Hoburg med 4.00.

– I år är Solligan extra spännande när många kommer vara hemma i Sverige, kanske kan Visby eller Ölands Norra Udde hota storfavoriten Svenska Högarna, säger Martina Olsson, PR-ansvarig på AGT i ett pressmeddelande.

Förra året kom Stockholm på femteplats. För nuvarande ligger huvudstaden på 20.00 i odds, alltså krävs det en hel del tro och hopp för staden att klättra i rankningen.

Hela listan

Här är listan för ATG:s odds på den svenska sommaren 2021:

Svenska Högarna 2.75
Visby 3.25
Hoburg 4.00
ÖlandsNorra 5.00
Luleå 6.00
Karlskrona 10.00
Nordkoster 12.00
Stockholm 20.00
Karlstad 25.00
Umeå 25.00
Göteborg 30.00
Borlänge 34.00
Lund 34.00
Norrköping 34.00
Kiruna 51.00
Växjö 51.00
Östersund 51.00
Storlien 75.00
Tarfala 101.00

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du oddsen stämmer?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

Explosion i Trelleborg

Någon form av explosion har skett vid en lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg, vilket Sydsvenskan var först att rapportera om.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

2 timmar sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Styrande partiet vinner i Kroatien

2 timmar sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.

Explosion i trapphus i Göteborg

2 timmar sedan
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.

Nya amerikanska oljesanktioner mot Venezuela

igår 23:12
Bara ett halvår efter vissa lättnader drar USA åter åt den venezuelanska oljekranen.