Lördag 25 Sep
Stockholm

Så lyckades Boris Johnson gifta sig i smyg

Boris Johnson gifte sig i smyg på lördagen.
Boris Johnson gifte sig i smyg på lördagen. Foto: Rebecca Fulton/Downing Street/TT.

Under lördagen gifte sig Storbritanniens premiärminister Boris Johnson – i smyg. Något som chockade det brittiska folket.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nyheten kom på lördagskvällen och chockade brittiska medier. Premiärministern Boris Johnson, 56, hade gift sig – i smyg. 

Under lördagseftermiddagen sa premiärministern och fästmön Carrie Symonds, 33, ja till varandra i Westministerkatedralen i London. De hade lyckats planera bröllopet i hemlighet och skickat ut inbjudningar till nära och kära en vecka innan vigseln. 

Det ska ha rört sig om en liten ceremoni med 30 gäster – vilket är maxantalet för hur många som får delta i ett evenemang enligt restriktionerna i England, enligt BBC

Första gången på 200 år 

Boris Johnson blir nu den första brittiska premiärministern som har gift sig under ämbetsperioden på nästan 200 år. 

Den senaste gången en premiärminister gifte sig under ämbetsperioden var när Lord Liverpool gifte sig med Mary Chester 1822. 

Johnson och Symonds förlovade sig i Karibien i december 2019, enligt Daily Mail, och har en ett år gammal son tillsammans, vid namn Wilfred

Tredje äktenskapet

Boris Johnson har varit gift två gånger tidigare. När han var 23 år gifte han sig med Allegra Mostyn-Owen och därefter var han gift med den kända juristen Marina Wheeler, som han har fyra barn med. 

Johnson och Symonds hade en katolskt ceremoni på lördagen då de båda är döpta inom den katolska kyrkan. Premiärministern ska ha fått sina två tidigare äktenskap annullerade för att få gifta sig inom den katolska kyrkan, enligt Daily Mail

Kommentera
Kopiera länk
Dela