"Det är inte helt omöjligt att det kan bli ett nytt rekord"
"Det är inte helt omöjligt att det kan bli ett nytt rekord" - Foto: Fredrik Hagen/Håkon Larsen Mosvold/TT

Till helgen väntas sol och rekordvärme – kan bli över 30 grader

Fram med solkräm och en riktigt bra bok – framåt slutet av veckan och helgen ser det ut att bli kanonväder på många håll. Allra bäst blir vädret på fredag eftermiddag, så den fotbollsintresserade har en solig EM-match framför sig.


En kall och ruggig vår är som utbytt mot höga temperaturer och ordentligt med D-vitamin. 

Ja, senare i veckan väntas både sol och värme på flera håll. 

– På torsdag och fredag ser det att komma varmare luft in över landet. Särskilt i södra delarna kan vi få runt 25 grader, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI, till Nyheter24.

"Kan bli nytt rekord"

Till Kvällsposten säger Per Holmberg, meteorolog på Storm, att det ser ut att bli allra varmast i trakterna kring södra Kronoberg. 

Här väntas uppemot 30-32 grader – och man är med andra ord och snuddar på årets rekord om 32,9 grader.

– Det är nästan de nivåerna vi kommer ligga på så det är inte helt omöjligt att det kan bli ett nytt rekord vid någon av väderstationerna, säger Holmberg till Kvällsposten.

Soligast på fredagens EM-möte

Lagom till att Sverige möter Slovakien i fotbolls-EM på fredag eftermiddag ser sol- och värmechanserna allra bäst ut. 

Då ser boende i Värnamo, Vetlanda, Linköping, Örebro och Gävle ut att få över 30 grader. I storstäderna Stockholm, Malmö och Göteborg väntas temperaturen ligga omkring 27 grader.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Så blir helgvädret

Exakt hur länge den härliga värmen blir kvar är inte lika lätt att säga. Under lördag och söndag ser temperaturerna ut att sjunka, men inte på alla håll.

– I den sydligaste delen av landet ser det ut att vara fortsatt varmt. Exakt hur högt vi kommer i temperatur är rätt osäkert i nuläget, säger Sofia Söderberg till Nyheter24.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Ruttet påskägg för skattebetalarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,5 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.