Lars Liedegren lever på som vanligt efter den otäcka krokodilolyckan.
Lars Liedegren lever på som vanligt efter den otäcka krokodilolyckan. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT & YouPlay / Svenska golfförbundet.

Så lever Lars idag – efter att krokodilen tog hans arm

Lars Liedegren kallas för krokodilmannen efter en tragisk olycka på Skansen. Trots olyckan och förlusten av sin vänsterarm fortsätter Lars att spela golf. En sport som betyder väldigt mycket för honom.


Den 20 augusti 2019 befann sig arkitekten Lars Liedegren, 81, vid akvariet på Skansen i Stockholm för den årliga kräftskivan tillsammans med herrklubben. När Lars skulle hålla tal ställde han sig upp på en trappavsats, eftersom han är kort. Han stod precis intill krokodilburen i akvariet och lutade sig mot glaset. 

Plötsligt slängde sig en av krokodilerna mot Lars och grep tag i hans arm med tänderna. Detta resulterade i en dragkamp mellan krokodilen och vännerna. Efter några intensiva minuter fick de loss Lars och han kunde föras till sjukhus. 

Väl på sjukhuset berättade läkarna för Lars att de skulle bli tvungna att operera bort hans arm. 

– Det var som ett håll öppnades i golvet, berättar han. 

"Skapar ett självförtroende som gör att det är värt att leva vidare" 

Men att mista sin vänsterarm har inte hindrat Lars från att fortsätta leva sitt liv. Idag spelar han golf utan problem. Han berättar att golfen har varit ett sätt för honom att stärka sitt självförtroende och vilja leva vidare. 

– Golfen ger mig alla fördelar att kunna känna mig som en normal människa, säger han och fortsätter: 

– Golfen betyder så mycket för mig. Jag har aldrig lagt ner tanken att jag ska kunna bli en bra golfspelare. 

Bildkälla: YouPlay/Svenska golfförbundet.
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!