Söndag 17 Okt
Stockholm

6 saker att göra under regniga sommardagar

6 saker att göra en regning sommardag.
6 saker att göra en regning sommardag. Foto: Bildkälla: Pexels.

Under augusti har vi sett en hel del regn hittills, vilket kanske inte är det roligaste under sommaren. Men det finns en hel del saker du kan hitta på som kommer förvandla de grå dagarna till riktigt mysiga.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Många av oss tycker att det känns riktigt trist när regnet tittar fram mitt i sommaren. Men även om du inte kan sola och bada så finns det en hel del annat du kan hitta på – som faktiskt är riktigt mysigt.

Njut av att vila

Under sommaren känner många press och stress över att "fånga dagen" och göra tusen saker på en dag, bara för att det är fint väder. Så när det väl regnar är det ett ypperligt tillfälle att njuta av att du faktiskt inte behöver gå ut. 

Lägg dig i soffan och njut ordentligt av att göra ingenting – för snart är du tillbaka i den stressiga vardagen igen. 

Bildkälla: Pexels.

Laga en ny maträtt

Har du någonsin klagat över att du aldrig hinner testa nya recept i din stressiga vardag? Om du har en ledig dag och regnet öser ner så är detta en perfekt aktivitet. 

Ta fram det där receptet till en maträtt du velat testa så länge och laga det. Kanske behöver du springa till affären och handla ingredienser, men då är det bara att ta med ett paraply! 

Bildkälla: Pexels.

Ha ett filmmaraton

Hur länge sedan var det du såg alla Harry Potter, Sagan om ringen, eller Twilight-filmerna på en kväll? 

Det finns väl ändå inget som är så mysigt som att köpa popcorn, godis, läsk och sätta sig med vänner, eller själv, framför sin favoritfilm i flera timmar. 

Bildkälla: Pexels.

Rensa och organisera

Om du ändå måste stanna inne hela dagen kan du lika gärna passa på att göra något produktivt! Ta tag i det där skåpet, garderoben eller kanske hela ditt hem som behöver rensas och städas. 

Sortera papper, organisera skafferiet och färgkoordinera bokhyllan! Det kommer kännas så härligt efteråt. 

Bildkälla: Pexels.

Ring en vän eller familjemedlem 

Ibland är vi så uppslukade av våra egna fartfyllda liv att vi glömmer bort våra nära och kära. 

Var det länge sedan du pratade med din moster, farfar eller gamla barndomsvän? Varför inte slå en pling! Det kanske gör någons dag. 

Bildkälla: Pexels.

Ha en spa-dag

Det är viktigt att ta hand om sig själv inifrån och ut. Finner du dig själv ha några timmar över en regnig sommardag – varför inte lyxa till det med en spa-dag? 

Måla naglarna, skrubba kroppen, gör hårinpackning – allt det där som får dig känna dig lite extra fräsch och härlig. 

Bildkälla: Pexels.
Kommentera
Kopiera länk
Dela