- Foto: Rahmat Gul/TT

Ny explosion i bostadshus i Kabul

En raket som åkt in i ett bostadshus ska ha orsakat en stor explosion nära flygplatsen i Kabul. Fem personer uppges ha dött eller vara allvarligt skadade.


Överallt på sociala medier rapporteras det om en ny explosion i Afghanistans huvudstad Kabul, något som nu bekräftats av en källa vid det afghanska socialdepartementet.

Fem personer skadade eller döda

Svart rök syns stiga från himlen i ett bostadsområde nära flygplatsen. Vad exakt som skett är ännu oklart, men uppgifter menar att det beror på en raket som sprängdes i ett bostadshus.

Enligt uppgifter ska fem personer ha skadats eller dött i explosionen, varav ett barn.

USA attackerade Kabul

Enligt uppgifter till Reuters ska USA ha utfört en militär attack i Afghanistans huvudstad, som enligt en talibansk källa var riktad mot en självmordsbombare som befann sig i en bil. Självmordsbombaren ska ha planerat en attack mot flygplatsen i Kabul.

Huruvida det är USA som orsakade explosionen är inte känt.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skyddsjakt på varg efter ponnyangrepp

Youtubechefen avslöjar: Så lyckas du med din video

Varje dag konsumeras tiotals miljarder videor på Youtube. Så hur lyckas du med just din video? Nyheter24 har talat med Youtubes toppchef i Sverige, Michelle Kadir, om vad som hissas och vad som dissas på världens största videoplattform på nätet. – Jag har några tips, säger hon.

Polisen i Nora rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka har inträffat på Älvstorpsvägen i Nora", skriver polisen på sin hemsida.

Swish förändring – för att skydda dina pengar

1 timme sedan
Förra året ökade telefonbedrägerierna med 36 procent. Det växande problemet har fått regeringen att överväga förändringar av betaltjänsten Swish och fått bankerna att vidta åtgärder.

Ny mobiliseringslag undertecknad av Zelenskyj

1 timme sedan
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har skrivit under en delvis kontroversiell ny mobiliseringslag, meddelar regeringen i Kiev.

Höj värdet på din bostad – med enkla ändringen: "Står ut"

1 timme sedan
Maria Friström, 43, bytte bana och började flippa bostäder för miljonbelopp. I en intervju med Nyheter24 berättar hon om misstagen man ska passa sig för och den enkla renoveringen som kan höja värdet på din bostad.