Tre gärningsmän dömda – rånade äldre kvinna med våld i sitt hem
Tre gärningsmän dömda – rånade äldre kvinna med våld i sitt hem - Foto: Anna Shvets/Pexels, Johan Nilsson/TT

Gärningsmän dömda – rånade äldre kvinna med våld i sitt hem

En tingsrättsdom gällande grovt rån mot en äldre kvinna kom tidigare under veckan. Tre gärningsmän lurade sig in i en bostad och använde våld mot en äldre försvarslös kvinna. Nu döms samtliga.


Under torsdagen kom en tingsrättsdom i en utredning gällande grovt rån mot en äldre kvinna. Händelsen ägde rum i november 2020 i hennes bostad i Löddeköpinge.

Tre gärningsmän lurade sig in i den äldres bostad och använde våld mot den försvarslösa kvinnan. De lämnade sedan platsen med hennes värdesaker, rapporterar Polisen via ett Facebookinlägg. 

Döms till fängelse och utvisning 

Polisen lyckades frihetsberöva två misstänkta män i januari. Efter ytterligare utredning kunde man även identifiera en tredje misstänkt som då befann sig i Norge men överlämnades till Sverige.

De tre misstänkta har suttit frihetsberövade sedan dess men har nu fått en dom. 

Gärningsmännen döms var för sig för bland annat grovt rån till fängelse i 6 år samt 15 års utvisning, 5 år och 3 månader fängelse, och 5 års fängelse. 

De dömdes även för flera stöld- och trafikbrott, enligt Polisen

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.