Stockholm

Jimmie Åkesson till attack mot regeringen: ”Fegisar”

Jimmie Åkesson till attack mot regeringen: "Fegisar"
Jimmie Åkesson till attack mot regeringen: "Fegisar". Foto: Tommy Pedersen/TT och Fredrik Sandberg/TT

Sverigedemokraternas partiledaren Jimmie Åkesson riktade all sin kraft mot Socialdemokraterna under sitt tal vid partiers Landsdagar och anklagade partiet för att ha förstört landet.
– Bort med sossarna, för här kommer vi, sa Jimmie Åkesson.


Läs mer

Mellan den 25-28 november anordnar Sverigedemokraterna sina Landsdagar för 2021 som är partiets högst beslutande organ, och hålls vartannat år. I år äger det rum i Karlstad och partiledaren Jimmie Åkesson inledde med hårda ord. 

Under sitt tal, med rubriken "Vi såg det komma", riktade Jimmie Åkesson all sin kraft mot regeringspartiet Socialdemokraterna och anklagade partiet för att ha raserat och förstört landet.

– Bort med sossarna, för här kommer vi, sa Jimmie Åkesson enligt Aftonbladet. 

Åkesson kallar Socialdemokraterna för "fegisar"

Partiledaren delade även ut en känga till Magdalena Andersson (S) om hennes första dag som tillträdande statsminister. Jimmie Åkesson menade att hon ”köpt Vänsterpartiets stöd genom att lova mer pengar till garantipensionärer”. Vidare kallade han Socialdemokraterna för "fegisar".

– Hur mycket ni socialdemokrater än försöker lura på oss ert falska påstående om att det är ni som bygger landet så vet vi att det är precis tvärtom. Ni bygger ingenting. Ni bara raserar och förstör det som andra har byggt upp. 

"Människor med mobbar-mentalitet"

Jimmie Åkesson fortsatte talet med att leda in på debatten om huruvida Sverigedemokraterna är ett ”blåbrunt” parti, något som ledande politiker från Miljöpartiet hävdat.

– Socialdemokraterna har ju stått längst fram i en stor grupp av ynkliga, fega, människor med mobbar-mentalitet och gapat och skrikit ”rasist!” åt alla vi som vågat kritisera deras destruktiva politik. Tro mig, jag vet, sa Jimmie Åkesson, enligt rapporter från Aftonbladet.  

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.