Jimmie Åkesson till attack mot regeringen: "Fegisar"
Jimmie Åkesson till attack mot regeringen: "Fegisar" - Foto: Tommy Pedersen/TT och Fredrik Sandberg/TT

Jimmie Åkesson till attack mot regeringen: ”Fegisar”

Sverigedemokraternas partiledaren Jimmie Åkesson riktade all sin kraft mot Socialdemokraterna under sitt tal vid partiers Landsdagar och anklagade partiet för att ha förstört landet.
– Bort med sossarna, för här kommer vi, sa Jimmie Åkesson.


Mellan den 25-28 november anordnar Sverigedemokraterna sina Landsdagar för 2021 som är partiets högst beslutande organ, och hålls vartannat år. I år äger det rum i Karlstad och partiledaren Jimmie Åkesson inledde med hårda ord. 

Under sitt tal, med rubriken "Vi såg det komma", riktade Jimmie Åkesson all sin kraft mot regeringspartiet Socialdemokraterna och anklagade partiet för att ha raserat och förstört landet.

– Bort med sossarna, för här kommer vi, sa Jimmie Åkesson enligt Aftonbladet. 

Åkesson kallar Socialdemokraterna för "fegisar"

Partiledaren delade även ut en känga till Magdalena Andersson (S) om hennes första dag som tillträdande statsminister. Jimmie Åkesson menade att hon ”köpt Vänsterpartiets stöd genom att lova mer pengar till garantipensionärer”. Vidare kallade han Socialdemokraterna för "fegisar".

– Hur mycket ni socialdemokrater än försöker lura på oss ert falska påstående om att det är ni som bygger landet så vet vi att det är precis tvärtom. Ni bygger ingenting. Ni bara raserar och förstör det som andra har byggt upp. 

"Människor med mobbar-mentalitet"

Jimmie Åkesson fortsatte talet med att leda in på debatten om huruvida Sverigedemokraterna är ett ”blåbrunt” parti, något som ledande politiker från Miljöpartiet hävdat.

– Socialdemokraterna har ju stått längst fram i en stor grupp av ynkliga, fega, människor med mobbar-mentalitet och gapat och skrikit ”rasist!” åt alla vi som vågat kritisera deras destruktiva politik. Tro mig, jag vet, sa Jimmie Åkesson, enligt rapporter från Aftonbladet.  

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

1 timme sedan
Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

1 timme sedan
Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.