Mordet på Einár misstänks vara en hämndaktion efter mordet på en ung man i Kista i våras.
Mordet på Einár misstänks vara en hämndaktion efter mordet på en ung man i Kista i våras. - Foto: Henrik Montgomery/Stina Stjernkvist/TT

Polisens teori: Mordet på Einár kan vara en hämndaktion

Polisen arbetar intensivt med mordet på den kända rapparen Einár, 19, som under natten till fredagen sköts till döds i Hammarby Sjöstad i Stockholm. En ny teori är att mordet kan vara en hämndaktion efter att en annan rapartists anhörig blev mördad i våras.


Strax före klockan 23 den 21 oktober sköts artisten Einár till döds i Hammarby Sjöstad i södra Stockholm.

Han blev 19 år gammal.

Polisens arbete pågår för fullt och nu har en ny teori presenterats.

Mordet misstänks vara en hämndaktion

De misstänker att mordet på artisten är en hämndaktion efter det att en ung man sköts till döds i Kista i våras. Den unga mannen, som ingick i ett kriminellt nätverk, ska ha varit en anhörig till en annan känd svensk rapartist.

Den svenska rapartisten ska enligt uppgifter vara inblandad i kidnappningen av Einár som inträffade i april förra året. Här kan du läsa mer om det.

När utredningen var klar för mordet på den unga mannen i Kista, stod Einár inte som misstänkt. Däremot fanns hans namn med i utredningen, skriver Aftonbladet.

Einár var inblandad knivdådet på Nosh and Chow

Ett av de spår som polisen granskar är knivdådet på den populära Stockholmsklubben Nosh and Chow, där en 25-årig man knivhöggs under ett bråk mellan två grupper.

Enligt uppgifter till DN var Einár en av de inblandade på gärningsmannasidan, men då det inte fanns tillräckliga bevis för att häkta artisten släpptes han på fri fot tillsammans med de två andra inblandade.

Polisens arbete för att reda ut händelsen

Nu arbetar polisen för fullt med att få ihop en bild av händelsen genom att granska mordet i Kista, kidnappningen av Einár, knivdådet på klubben Nosh and Chow i Stockholm och mordet på Einár.

Vet du mer om händelsen? Hör av dig till oss på tips@nyheter24.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

1 timme sedan
Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

1 timme sedan
Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

1 timme sedan
Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.