Politiker misstänkt för styckmord.
Politiker misstänkt för styckmord. - Foto: Johan Nilsson/TT

SD-politiker begärs häktad misstänkt för styckmord: "Obehagliga uppgifter"

I september gjorde polisen i Stockholm ett antal förskräckliga fynd. I Karlbergskanalen i centrala Stockholm fann de ett huvud. Samtidigt hittade de andra kroppsdelar i en påse på Djurgården. Nu begärs en SD-politiker häktad för styckmordet.


I september upptäckte ett företag som arbetar med att rensa i Karlbergskanalen i centrala Stockholm ett huvud utan tillhörande kropp i vattnet.

Direkt larmade de till polisen, som drygt en månad senare fann ytterligare kroppsdelar i en påse vid Junibacken på Djurgården.

SD-politiker i Nyköping misstänks för styckmord

Kroppen visade sig tillhöra en man i 60-årsåldern, som sedan tidigare varit försvunnen.

Polisen har inlett en förundersökning om mord och brott mot griftefriden. Under torsdagen anhölls en gärningsman som enligt åklagare Marina Chikarova ska vara misstänkt på sannolika skäl.

Själva mordet ska ha begåtts i Nyköping, och den misstänkta mannen ska vara en lokalpolitiker inom Sverigedemokraterna, med flera uppdrag i kommunen.

Mannen ska enligt Aftonbladet tidigare varit ostraffad. Enligt mannens arbetsgivare vill de inte kommentera läget, utan menar att den misstänkta inte får vara kvar i partiet om han blir dömd och att vidare frågor hänvisas till polis och domstol.

Än så länge är det oklart vilken relation mannen och den misstänkta hade.

Under förmiddagen på lördagen begärdes mannen häktad.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

1 timme sedan
"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.