Onsdag 1 Dec
Stockholm

Vittnen om Hässelbypappan: "Socialtjänsten visste att han var sjuk"

Hässelbypappan har en historia av psysisk sjukdom.
Hässelbypappan har en historia av psysisk sjukdom. Foto: Christine Olsson/TT

Pappan i Hässelby som står misstänkt för mord och mordförsök på sina barn ska enligt vittnesmål ha en historia av psykisk ohälsa. Enligt dessa ska även socialtjänsten ha vetat om hans tillstånd.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under onsdagen hölls häktningsförhandlingar i Solna tingsrätt mot den 43-årige man som misstänks för mord och mordförsök på sina två små barn, båda under tio år.

Mannen knivhögg sina barn och kastade sedan ut dem från lägenheten på femte våningen. Det yngsta barnet, en pojke, dog av sina skador, medan flickan fortfarande kämpar för sitt liv på sjukhus.

Åtal mot Hässelbypappan den 15 december

Mannen begärdes på onsdagen häktad för mord och mordförsök. Åtal ska väckas senast den 15 december.

Innan häktningsförhandlingen erkände 43-åringen brotten mot sina två barn.

– Min klient vidgår att han knivskurit målsägandena och orsakat fall från hög höjd, säger hans advokat Malin Rådström enligt Aftonbladet.

Även barnens mamma är misstänkt för mord och mordförsök, men släpptes på måndagskvällen efter att misstankarna mot henne försvagats.

"De visste att han var sjuk"

Enligt vittnesmål från grannar och socialtjänsten ska mannen ha varit psykiskt sjuk. Källor till Aftonbladet uppger att han har dokumenterat historik av psykisk ohälsa.

– De visste att han var sjuk och de misstänkte att han kunde vara farlig både för barnen och hustrun, säger Aftonbladets källa.

Socialtjänsten i området Hässelby-Vällingby ska vara underbemannade och hårt pressade med jobb, något personer som talat med Aftonbladet menar har bidragit till att fall som dessa inte setts över ordentligt.

– Jag vet många som sagt att det bara är en tidsfråga innan något riktigt hemskt skulle hända.

Rättspsykiatrisk undersökning

Mannen ska nu gå igenom en rättspsykiatrisk undersökning.

Läs mer om Hässelbypappan här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela