Böjde sig fram och bajsade mot poliser – blev pepparsprayad
Böjde sig fram och bajsade mot poliser – blev pepparsprayad - Foto: Fredrik Sandberg/TT, Mikael Fritzon/TT

Man bajsade mot poliser – blev pepparsprejad: ”Det flög”

När polisen skulle gripa en 50-åring man drog han ner shortsen och bajsade rakt emot dem. Poliserna tvingades använda både batong och pepparsprej på mannen som nu åtalas för tre olika brott.


När poliserna skulle gripa en 50-åring man drog han ner shortsen, vände sig om – och bajsade rakt emot dem, skriver Smålandsposten. 

Har lett till åtal 

Mannen bajsade rakt mot poliserna. Foto: Janerik Henriksson/TT

Händelsen, som ägde rum utanför en bostad i centrala Växsjö i juli, har nu lett till åtal. 

Polisen rykte ut till adressen efter att de hade fått larm om en misshandel i nära relation. På plats mötte de två poliserna en kraftigt berusad man som blev misstänkt för att ha misshandlat en närstående kvinna inne i bostaden. 

När poliserna förklarade att 50-åringen skulle gripas blev han "mycket uppjagad", drog ner sina shorts och bajsade mot poliserna.

"Det flög en bajsstråle"

Polisen blev tvungna att använda batong och pepparspray mot mannen. Foto: Vie Studio/Pexels

En av poliserna som var på plats berättade att ”det flög en bajsstråle” rakt emot mot henne, men som inte träffade. Polisen uppger även att hon kände sig nedvärderad av agerandet och att hon ”blev förvånad att en vuxen person kan ta sig till att göra en sådan sak”.

De utsatta poliserna blev tvungna att använda både batong och pepparsprej för att få kontroll på mannen som agerade aggressivt. 

Dödshotade poliserna 

50-åringen fördes sedan till polishuset och väl på plats utsatte han även poliserna för dödshot.

Mannen har nu åtalats misstänkt för förgripelse mot tjänsteman, hot mot tjänsteman samt våldsamt motstånd. Båda poliserna yrkar på 5 000 kronor i skadestånd var för kränkning.

Vid förhör erkände 50-åringen, som berättar att han hade stora minnesluckor från kvällen, samtliga brottsmisstankar. Mannen förklarade även att han har ”extrem ångest” för det inträffade, enligt Smålandsposten

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.