Lördag 29 Jan
Stockholm

Man misshandlade kvinna med kniv och cykelbatteri: ”Du ska dö”

Man misshandla kvinna med kniv och cykelbatteri: "Du ska dö"
Man misshandla kvinna med kniv och cykelbatteri: "Du ska dö". Foto: Fredrik Sandberg/TT, Johan Nilsson/TT

En 52-årig man ska ha gått till attack mot en kvinna med både kniv och cykelbatteri samt hotat att döda henne och tömma hennes kropp på blod, enligt polisens misstankar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En oktoberkväll utanför köpcentrumet Mobilia i Malmö lade två ordningsvakter märke till en skadad kvinna. Det visade sig att hon hade hudskador, sårskador, blåmärken och hudrispor från både slag och knivhugg. 

Den 40-åriga kvinnan berättade då för polisen att hon kvällen innan hade sökt upp en 52-årig man som hon kände sedan tidigare då hon behövde någonstans att sova, rapporterar Expressen.

Mannen hotade att tömma kvinnan på blod 

När hon sedan skulle lämna 52-åringens lägenhet anklagade han kvinnan för att ha stulit från honom, och när hon nekade gick han till attack. 

Kvinnan har uppgett att 52-åringen ska ha sagt: ”Du ska dö, jag ska tömma dig på blod och jag ska skära halsen av dig.” Något som mannen i senare förhör även medger. 

Enligt åtalet, som nu är inlämnat, ska 52-åringen även ”huggit kvinnan med en kniv i hennes arm och ben, slagit och sparkat henne i huvudet, slagit henne med ett verktyg i huvudet samt slagit henne med ett cykelbatteri i huvudet och ryggen”. 

Ville ha hjälp att sälja sex 

I förhör med kvinnan berättar hon om sin rädsla inne i lägenheten. Efter en längre kamp där kvinnan försökte komma undan gömde hon sig under 52-åringens säng och lyckades tillslut lämna. 

Mannen, som till en början förnekade brott och påstod att han inte visste vem kvinnan var, erkände tillslut efter att flera saker kunde kopplas till kvinnan i mannens lägenhet. Polisen kunde bland annat hitta en skosula som passade kvinnans sko. 

52-åringen menar att kvinnan uppmanade honom att hjälpa henne sälja sex på en speciell plats i Malmö, vilket hade gjort honom upprörd och att han därför gick till attack. 

Nu åtalas mannen, misstänkt för grov misshandel och grovt olaga hot, enligt Expressen

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

USA skickar soldater till Östeuropa

Publicerades: 1 timme sedan

Tre till sjukhus efter krock med träd

Publicerades: 1 timme sedan

Apple ledde bred uppgång på Wall Street

Publicerades: 3 timmar sedan

Man hölls fången i nio dygn – fem åtalas

Publicerades: 3 timmar sedan

Ökad risk för patienter – sjukhus granskas

Publicerades: igår 21:30

Inblandade i skott mot barn släppta

Publicerades: igår 20:50