Stockholm

Toalettpapper anmält – hade Stefan Löfven som motiv

Anmälan mot toalettpapper med Stefan Löfven på
Anmälan mot toalettpapper med Stefan Löfven på. Foto: Duygu Getiren / TT, Butterick's

​Ett toalettpapper som har Sveriges tidigare statsminister Stefan Löfven som motiv har anmälts gällande tryckfrihetsbrott – något som Justitiekanslern har utrett.


Läs mer

Justitiekanslern har tagit emot en anmälan gällande ett toalettpapper som har Stefan Löfven som motiv. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om "Löfvenrullen" som en skämtbutik sålde för 50 kronor. 

Toalettrullen med Stefan Löfven på anmäld 

20 meter Löfvenrulle. Foto: Butterick's

Enligt ett nytt beslut som Nyheter24 har tagit del av tog Justitiekanslern emot en anmälan om tryckfrihetsbrott gällande ett toalettpappret som har Stefan Löfven som motiv.

"I detta fall finns det inget som tyder på att toalettpappret har framställts i tryckpress. Det är också uppenbart att den inte heller av annan anledning omfattas av grundlagsskydd enligt TF. Justitiekanslern är alltså inte behörig åklagare i detta fall och vidtar därför inte någon åtgärd med anledning av anmälan," skriver Justitiekanslern i bedömningen. 

"Smådar vår statsminister"

Sveriges tidigare statsminister Stefan Löfven. Foto: Anders Wiklund/TT

Anmälaren, som hade skickat in klagomålet via e-post, hävdade att "denna tryckta skrift smådar vår statsminister och borde väl vara ett tryckfrihetsbrott", enligt en skrämdump som framkommer i beslutet. 

Eftersom Justitiekanslern inte hade tillgång till ett exemplar av toalettpappret med Stefan Löfven som motiv kunde inga åtgärder utföras. 

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.