Stockholm

Man misstänks för sexköp – nekar i förhör: "Kanske kan se ut så"

Bild från polisen och bild på Swish
En 45-årig kvinna döms efter att hon drivit tre massagesalonger i Stockholm, där massörerna har sålt sex. De sålde sex för omkring 935 000 kronor. Foto: Johan Valkonen/Stella Pictures och Pexels

En 45-årig kvinna döms efter att hon har drivit tre massagesalonger i södra Stockholm, där massörerna har sålt sex. En man som misstänkts vara sexköpare nekar och förklarar i förhöret att han gick dit med sina anställda.


Läs mer

En 45-årig kvinna har blivit dömd för koppleri, alltså sexuella tjänster mot betalning. Den 45-åriga kvinnan har drivit tre massagesalonger i södra Stockholm.

Några av kvinnorna som arbetade i salongerna har gått ut med hur upplägget var när de sålde sex. De totala intäkterna från sexuella tjänster uppskattas vara omkring 935 000 kronor.

– Prostitutionen har, i ökad utsträckning, flyttat från lägenhetsbordeller till massagesalonger och en förklaring till det är uppmärksamheten runt gripandet av en känd person vid en lägenhetsbordell för ett år sedan, säger Linda Törngren, chef för Människohandelssektionen hos polisen i region Stockholm, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vi ser också att grova kopplerier, som det i många fall är fråga om, ger stora intäkter till grov och organiserad brottslighet.

Kvinna har drivit tre massagesalonger i Stockholm - döms till koppleri Foto: Polisen

På dessa tre salongerna har över 3000 köp av sexuella tjänster ägt rum. Kvinnan är dömd till fängelse i tre år för grovt koppleri, bokföringsbrott och förberedelse till koppleri. 45-åringen var på väg att starta en fjärde salong.

En av männen som misstänks som köpare nekar till brott i förhör, som Nyheter24 tagit del av. Han menar att de stora summorna han betalat till salongen, kan förklaras genom att han även har betalat för att hans anställda ska kunna få massage.

Foto: Polisen

"Det kanske kan se ut som att jag köpt sex men så är det inte"

– Jag är golvläggare och jobbar med kroppen, ryggen och knäna och då så får vi massage. Sedan betalar jag själva massagen, berättar han i förhöret.

Under en dag ska mannen ha swishat salongen 3 600 kr. 

– Vilken summa är det jag swishat, ibland kan dom fråga om dom kan få lite dricks. När vi går tillsammans så bjuder jag. Jag betalar deras massage, berättar mannen och fortsätter.

– Det kanske kan se ut som att jag köpt sex men så är det inte.

Han ska under sex olika tillfällen köpt sex.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.