Martin Järborg
Nyheter24 har tagit reda på vad Martin tjänar. - Foto: Foto: Skärmbild från TV4

Så mycket tjänar Martin Järborg från Nyhetsmorgon

Martin Järborg, 42, har blivit ett bekant ansikte för många sedan han blev en av profilerna i TV4-programmet Nyhetsmorgon. Nyheter24 har tagit reda på exakt hur mycket det lönar sig att vara programledare för ett av Sveriges mest populära program.


Martin Järborg, 42, är journalisten som tog över som programledare efter Jesper Börjesson, 50, i TV4:s flaggskepp Nyhetsmorgon. Det var dock inte helt ny mark för Martin, då han har jobbat på TV4 sedan 2004. Exempelvis har han tidigare varit sportankare på kanalen. 

Den populära profilen verkar sannerligen ha fått ekonomisk utdelning av sin framgång, och Nyheter24 har tagit reda på exakt hur mycket pengar han har håvat in. 

Hur mycket tjänar Martin Järborg? 

Enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 har tagit del av hade Martin Järborg en fastställd förvärvsinkomst på 930 800 kronor under 2020. 

Fördelar man det lika över alla årets månader innebär det att han kunde plocka ut en månadslön på drygt 77 500 kronor. 

Martin Järborg hade också år 2020 ett underskott av kapital på 17 549 kronor. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.