Genrebild på säkerhetsgenomgång ovh flygplan.
Ska du ut och flyga? Då bör du verkligen läsa det här. - Foto: Stella Pictures och Pexels

Det här är livsviktigt att du kollar innan planet lyfter

Förutom att vara uppmärksam under kabinpersonalens säkerhetsgenomgång, finns det en annan rutin du bör ha koll på. Innan planet lyfter ska du dubbelkolla att du har en viss livsviktig utrustning vid din plats.


Något som många saknat under året som gått, kantat av restriktioner och smitta, är nog resandet. Men i takt med att allt fler vaccinerar sig och möjligheten att använda vaccinpass finns, börjar folk återigen flockas på flygplatserna.

Nyheter24 har tidigare skrivit om plagget du aldrig ska ha på dig när du flyger, och dolda knappen som gör att du får mer utrymme ombord på planet.

Som passagerare ska du naturligtvis alltid lyssna på genomgången. Foto: Stella Pictures

Det här måste du kolla innan flyget lyfter

Den som har många mil uppe i luften i bagaget känner nog att den kan flygpersonalens säkerhetsgenomgång utan och innan. Förutom att det alltid är väldigt bra att lyssna på informationen, finns det faktiskt en grej du ska komma ihåg att göra.

Enligt en lista Huffington Post sammanställt förekommer det faktiskt stöld av flytvästarna som ska finnas under, eller mellan, passagerarnas säte. Kabinpersonalen kontrollerar att den finns varje dag, men inte alltid innan varje flygning.

Foto: Stella Pictures.

Det är ett allvarligt brott som är straffbart, och flytvästarna misstänks stjälas i syfte av att få med sig en souvenir, enligt tidningen.

Så nästa gång du ska flyga, dubbelkolla så din flytväst faktiskt är där den ska. Även om planet förhoppningsvis stannar kvar i luften vill du inte bli utan om det är så att ni kraschar rakt ner i havet.

Här kan du läsa om flygvärdinnans värsta flygresa någonsin.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man död i villabrand

Vanliga maten innehåller cyanid – så lite förgiftar dig

Varje år uppsöker tusentals personer sjukhus på grund av förgiftning. En riskfaktor är vanliga frön och mandlar som finns i många hushåll. Det finns sorter som nämligen innehåller det livsfarliga giftet cyanid.

Morgonens nyheter 20 april

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

En bil misstänks ha utsatts för en detonation och därefter börjat brinna i Landskrona under natten, skriver polisen på sin hemsida.

Sveriges Radio har tekniska problem

1 timme sedan
Sveriges Radios hemsida och app är delvis ur funktion.

Spelar ingen roll för vikten när du äter

1 timme sedan
Det är inte när på dygnet du äter utan hur mycket som avgör. Det budskapet kommer från amerikanska experter som gått igenom befintlig forskning om hur så kallade ätfönster påverkar vikt och hälsa.