Det här får cheferna att slänga ditt CV direkt
Det här får cheferna att slänga ditt CV direkt - Foto: Pexels

Det här får cheferna att slänga ditt CV direkt

Har du ansökt om drömjobbet men blir inte kallad till intervju? Då kanske cheferna redan har slängt ditt CV. Det här kan vara några av misstagen du gjort i din ansökan.


Rekryterare och chefer får ofta in många CV:n om dagen. Då gäller det att vara noga med att inte göra sådana misstag som kan kosta dig jobbchansen som du kanske drömmer om. Nyheter24 listar några vanliga misstag som får dem att slänga ditt CV direkt i papperskorgen.

Slarvigt skrivet 

Ett slarvigt skrivet CV gör att du framstår som oengagerad och inte särskilt intresserad av tjänsten. Är CV:t noggrant gjort framstår kandidaten också som det, vilket ökar chanserna att få jobbet. 

Undvik klyschor 

Att stapla klyschor som att du är “en flexibel och ambitiös lagspelare med många järn i elden” på varandra i din ansökan kommer inte heller öka dina chanser. 

Foto: Pexels

Olämplig bild

I många fall kan det vara en fördel att ha med en bild på sig själv i sin ansökan för att lämna ett starkare avtryck hos arbetsgivaren. Men var noga med vad för typ av bild det är. En suddig bild i badkläder eller med ett vinglas i handen kommer garantera göra att du hamnar i papperskorgen. 

Oseriös mailadress 

Om du i dina kontaktuppgifter skriver mailadressen "gulligacoolatjejen_95@hotmail.com" gör du dig själv en otjänst. En oseriös mailadress ger inte ett särskilt professionellt intryck. Den där gamla adressen du skaffade i mellanstadiet är med andra ord dags att byta ut inför jobbsökandet. 

Foto: Pexels

Dålig struktur och layout 

För mycket text eller för litet typsnitt gör det svårt för arbetsgivaren att ta till sig innehållet. Har du dessutom tvingat någon att ta på sig glasögonen för att ens kunna läsa ditt CV, så är det inte en bra början. Du behöver alltså inte fylla varenda liten vrå på pappret! 

Källa: Metrojobb.se, Forbes, AllaStudier.se 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

1 timme sedan

Styrande partiet vinner i Kroatien

1 timme sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.

Explosion i trapphus i Göteborg

1 timme sedan
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.

Nya amerikanska oljesanktioner mot Venezuela

3 timmar sedan
Bara ett halvår efter vissa lättnader drar USA åter åt den venezuelanska oljekranen.

Nu är mördarsniglarna tillbaka – ovanligt tidigt

igår 22:42
Redan i april har mördarsniglarna börjat dyka upp på flera platser, och enligt snigelexperten Ted von Proschwitz finns det mycket som talar för ett snigelår. Här får du veta hur du minimerar risken för sniglar i trädgården.

Bidens minister friades i riksrättsåtalet

igår 22:30
Alejandro Mayorkas, USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet, friades i det riksrättsåtal som bara levde under en knapp halvdags sittning i senaten.