Bennett
Mannan fick förra veckan ett grishjärta. - Foto: Bartley Griffith/TT och Fredrik Sandberg/TT

Man som fick grishjärta ska ha knivhuggit man – blev förlamad

Förra veckan genomgick David Bennett världens första transplantation av ett grishjärta. För 34 år sedan knivhögg han en man som blev förlamad efter dådet, enligt offrets syster som nu tycker att han inte var värdig operationen.


David Bennett, 57, som förra veckan genomgick världens första transplantation av ett grishjärta anklagas nu för att ha knivhuggit en man för 34 år sedan vilket ska ha gjort honom förlamad, rapporterar BBC. 

Bennet ska ha dömts för att ha knivhuggit Edward Shumaker år 1988. Shumaker blev förlamad efter dådet, och ska sedan ha avlidit 2007 till följd av medicinska komplikationer som uppstod på grund av knivattacken, berättar hans syster.

Inte värdig operationen

Lesley Shumaker Downey, som är syster till mannen, berättar i en intervju med BBC Radio 4 att Bennett var ovärdig den historiska operationen. 

Enligt systern gick Bennett till attack när han ertappade sin fru med att sitta i knäet på då 22-åriga Shumaker. Svartsjukan ska ha lett Bennett till att hugga Shumaker sju gånger i ryggen. Därefter ska han ha dömts till tio års fängelse.

"Blev arg för att han hade tagit emot hjärtat"

Lesley Shumaker Downey berättar att hennes dotter ska ha skickat nyheten om transplantationen till henne. 

– Jag läste sedan berättelsen och blev arg för att han hade tagit emot hjärtat, säger hon i intervjun. 

Teamet som genomförde operationen menar att en persons brottsregister inte är skäl att neka någon behandling, enligt BBC

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

1 timme sedan
Här är plaggen som svenskarna helst har på sig i graven när de begravs. Vissa plagg är med otippade än andra. Vad hade du velat ha på dig när du begravs?