Angel Lynn och ex-pojkvännen och Chay Bowskill
Angel Lynn, 19, kidnappades av ex-pojkvännen Chay Bowskill, 20, och kompisen Rocco Sansome, 20. Snart kan kidnapparna släppas på fri fot. - Foto: Leicestershire Police

Angel blev hjärnskadad efter dådet – snart släpps gärningsmännen

Den 19-åriga Angel Lynn blev kidnappad av ex-pojkvännen Chay Bowskill, 20, och hans vän Rocco Sansome, 20, i september 2020. Efter att fallit ut ur bilen drabbades hon av hjärnskador och förlamades. Båda gärningsmännen dömdes till fängelse, men i april kan en av dem släppas fri.


Det var i september 2020 som den 19-åriga Angel Lynn kidnappades på öppen gata av ex-pojkvännen Chay Bowskill, 20, och hans vän Rocco Sansome, 20. På övervakningsfilmer som släpptes av polisen i brittiska Leicester kan man se hur ex-pojkvännen springer fram till Lynn och bär in henne i en skåpbil parkerad lite längre bort. I bilen satt Sansome som körde bilen. 

Hittades skadad vid motorväg

Den 17 september hittades 19-åringen Lynn vid sidan av en motorväg nordöst om Birmingham med stora skador då hon ska ha ramlat ur skåpbilen när den körde i 97 kilometer i timmen på en motorväg. Efter fallet drabbades Lynn av hjärnskador och blev förlamad. Här kan du läsa mer. 

Ex-pojkvännen dömdes till sju och ett halvt års fängelse för bland annat människorov. Kompisen Sansome dömdes till 21 månaders fängelse för medverkan till brottet. 

Snart släpps kidnapparna på fri fot

Ex-pojkvännen, som dömdes till det längre straffet, kan släppas fri i juni 2024. Men Sansome kan komma att släppas fri redan i april i år. Anledningen är ett redan avtjänat straff innan domen verkställdes. 

Till tidningen the Sun säger Lynns mamma Nikki Lynn i att dottern nu har så svåra hjärnskador att hon varken kan gå, prata eller äta på egen hand. 

– Han har förstört Angels liv. Hon kommer aldrig ha ett jobb eller bli mamma. Hon behöver hjälp 24 timmar om dygnet, säger mamman. 

Pojkvännen kan komma ut om mindre än tre år. 

– Vad skickar det för signaler till monster som honom? Han har stulit allt från Angel och det straffet är ett lågt pris att betala, säger hon till the Sun. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Juryn till Trumps rättegång utsedd

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

2 timmar sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.