Det här är den bästa platsen på planet – ur alla aspekter.
Det här är den bästa platsen på planet – ur alla aspekter. - Foto: Pexels och Adam Wrafter/SvD/TT

Flygvärdinnan: Här ska du sitta i planet för att få bäst mat

Går du i restankar? Då vill du antagligen att din flygresa ska bli så njutbar som möjligt. Det här är platserna du ska satsa på att boka om du vill få godast mat – och få hela raden för dig själv.


En flygvärdinna har delat med sig av vilka som är de bästa platserna att boka när du ska flyga, och överraskande nog är det inte sätena precis vid nödutgångarna vars extra benutrymme generellt brukar locka många, skriver Daily Mail. 

Sandra Jeenie Kwon jobbar för flygbolaget Emirates och har lyckats samla på sig över 7,5 miljoner följare på sociala medieplattformen TikTok. 

I en video avslöjar hon hemligheten bakom vilken som är den absolut bästa platsen på flygplanet – ur flera aspekter. Och det visar sig vara ett säte vid mittgången, i mitten av den bakre änden av planet. 

Foto: Pexels

Det här är bästa platsen i flygplanet

Att sitta nära mittgången är fördelaktigt för dig som tycker det är irriterande att behöva be din stolsgranne flytta på sig varje gång du behöver besöka toaletten. 

Sandra Jeenie Kwon tillägger att det är allra bäst att satsa på ett säte närmare den bakre delen av planet eftersom vid bokning fylls planet på framifrån och bak, vilket betyder att det är mest troligt att du får en hel rad för dig själv. 

Men då ska du tänka på att inte boka de fem raderna längst bak eftersom de oftast är närmast toaletten, vilket ofta brukar innebära en flygresa som förpestas av en mindre trevlig doft. 

– Säten nära toaletten stinker skit, förklarar hon. 

Platserna där du får bäst mat på flygplanet 

Sandra Jeenie Kwon förklarar även att kabinpersonalen brukar servera maten i början av planet först, och sedan jobba sig bakåt. Det gör att man har större chans att få den mat man helst vill ha, om man sitter långt fram i planet. Risken att den maten du är mest sugen på har tagit slut är större ju längre bak i planet du sitter. 

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Utifrån dessa faktorer kan Sandra landa i en slags gyllene medelväg, som tillfredsställer så många krav som möjligt på bästa sätt. 

Sandra förklarar att på ett standardflyg som har 52 rader och sex kolumner med säten så är därför de bästa platserna 49C, D, F och G. Detta eftersom de är långt ifrån toaletterna och nära mittgången, enligt Daily Mail

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!