Flygvärdinnan: Här ska du sitta i planet för att få bäst service
Alla har olika preferenser – men här ska du sitta om du vill få bäst service. - Foto: Lars Pehrson/SvD/TT och Henrik Montgomery/TT

Flygvärdinnan: Här ska du sitta i planet för att få bäst service

Olika passagerare föredrar olika typer av platser på flygplanet. Vissa kanske helst sitter vid fönstret, andra sitter helst nära mittgången. Och någon kanske vill sitta nära toaletten. Men var ska man egentligen sitta för att få bäst service?


Inför en flygresa kan du som passagerare ofta välja vilken plats du vill boka, eller boka om din befintliga plats för en mindre avgift. Vissa vill helst sitta i mitten av planet vid vingen, vissa vill sitta långt ifrån toaletterna för att slippa lukten och vissa vill ha en fönsterplats för att se ut. 

Givetvis får du allra bäst service om du flyger första klass, men även som passagerare i ekonomiklass kan du förvänta dig att bli lite extra bra behandlad beroende på vilken plats du sitter på. 

Här ska du sitta i planet för att få bäst service

Flygvärdinnan Annie Kingston har gett sin exklusiva inblick i vilka platser där du som passagerare får bäst service, på hotellsajten Oyster.com.

De allra flesta passagerarna tenderar att välja platser närmare den främre änden av flygplanet så att de kan få gå av först, och också ha bättre chans att få den mat de föredrar. 

Här kan du läsa mer om var du får bäst mat på flygplanet.

Men enligt Annie Kingston är faktiskt den bakre änden av planet bättre. I ett inlägg på sajten förklarar hon varför. 

Foto: Pexels

Därför ska du sitta långt bak i planet 

Hon menar att när passagerare i främre delen planet tillkallar kabinpersonalen medför det att passagerarna hela vägen dit ser vad de ska servera vederbörande. Och det gör folk sugna eller avundsjuka och får dem att också be om något. Det kan medföra problem eftersom flygplanet ofta inte har tillräckligt av det som önskas, så som kuddar, tandborstar, öronproppar eller kanske en viss spritsort. 

För kabinpersonalen är det dessutom mycket lättare att potentiellt kasta in ett extra glas vin eller två till en passagerare som sitter bak i planet utan att övriga passagerare ser, skriver hon på Oyster.com

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.