Vid två av fallen tros gärningsmännen ha varit ute efter någon annan.
1 av 4
Vid två av fallen tros gärningsmännen ha varit ute efter någon annan. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
Statsminister Reinfeldt under ett besök i Malmö tidigare i år.
2 av 4
Statsminister Reinfeldt under ett besök i Malmö tidigare i år. - Foto: Scanpix
Michael Mattsson, operativ chef länskrim och Stefan Sintéus polismästare länskrim under presskonferensen.
3 av 4
Michael Mattsson, operativ chef länskrim och Stefan Sintéus polismästare länskrim under presskonferensen. - Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX
Ulf Sempert polismästare i Malmö, Patrik Johansson insatsledare Alfred, Michael Mattsson opertaiv chef länskrim och Stefan Sintéus polismästare länskrim.
4 av 4
Ulf Sempert polismästare i Malmö, Patrik Johansson insatsledare Alfred, Michael Mattsson opertaiv chef länskrim och Stefan Sintéus polismästare länskrim. - Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX

Polisen: Två av Malmömorden var misstag

Sex månader har gått sedan polisen inledde storsatsningen "Operation Alfred" i syfte att utreda dödsskjutningarna i Malmö.


Åtta dödsskjutningar

Den 3 januari drog polisen igång satsningen "Opreation Alfred" efter att Malmö drabbats av flera dödsskjutningar.

Sedan Alfred startade har ett femtiotal vapen beslagtagits efter att polisen gjort omkring 250 husrannsakningar i kriminella miljöer. Dessutom har beslag av ammunition och narkotika i omfattande mängd påträffats under insatserna.

MALMÖ. Mordet på en 55-årig man i en kafélokal i december 2011 tros vara ett misstag. Samma sak med mordet på Charles Limerius i Lindängen i januari.

– När det gäller mordet i Lindängen i januari talar mycket för att en annan person skulle mördas, säger Michael Mattson, operativ chef vid länskriminalen, under en presskonferens på torsdagen.

Gällande mordet på 55-åringen är polisens bedömning att någon annan skulle ha mördats men att det i "stundens hetta" gick fel varpå 55-åringen blev målet.

"Goda förhoppningar"

På torsdagen hade polisen halvårsredovisning av "Operation Alfred" som syftat till att lösa de åtta dödsskjutningar som alla inträffat i Malmö. 95 utredare, varav 25 mordutredare, har jobbat med operationen och hittills är man nöjd med vad man åstadkommit.

– Vi har goda förhoppningar om att hälften av de mord som skett i Malmö på sikt leder till åtal, sade Mattsson under presskonferensen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.