Gäng misshandlade tre personer i tunnelbanan. Nu ber polisen allmänheten om hjälp.
1 av 2
Gäng misshandlade tre personer i tunnelbanan. Nu ber polisen allmänheten om hjälp. - Foto: HOLMBERG, HASSE/Scanpix
Det var här som männen attackerades.
2 av 2
Det var här som männen attackerades. - Foto: Foto: Efterlyst

Misshandlades med flaska och kallades "svartskalle"

Tre män attackerades av ett stort gäng i Fridhemsplans tunnelbanestation. I onsdagens Efterlyst, som sänds klockan 21.00, ber polisen om hjälp med att lösa brottet.


STOCKHOLM. Natten till den 2 september överfölls tre män av ett gäng i Fridhemsplans tunnelbanestation. Gänget, som var mellan sju och tio personer stort, misshandlade de tre männen och en av dem slogs med en glasflaska i huvudet.

Till slut lyckades männen söka hjälp hos två ordningsvakter, men gänget fortsatte att gå mot dem för att återuppta misshandeln.

– Flera av dem skriker "sieg heil" och gör hälsning med högerhanden och skriker "jävla svartskallar". Samtidigt som de rör sig upp mot ordningsvakterna och de här tre personerna som står däruppe, säger Anders Folkesson, polis vid Citypolisen, till Efterlyst.

"Vi ser allvarligt på händelsen"

Ordningsvakterna gick emellan och försökte stoppa bråket och i tumultet som uppstod lyckades de tre männen fly från platsen. Polis grep tre personer på plats och en 17-årig pojke sitter häktad misstänkt för grov misshandel och hets mot folkgrupp.

Men eftersom de tre misshandlade männen flydde hann polisen aldrig ta några personuppgifter. I kvällens Efterlyst söker polisen hjälp från allmänheten med att hitta männen.

–  Vi ser allvarligt på händelsen och vill reda ut det som hände den natten. Vi behöver mer på fötterna för att styrka brott, säger Anders Folkesson, polis vid Citypolisen.

Efterlyst startar klockan 21.00 i TV3.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!