Måndag 20 Sep
Stockholm

Högt uppsatt polis misstänks ha slagit sin dotter

Polismannen ska ha slagit dottern i huvudet och sparkat henne i magen.
Polismannen ska ha slagit dottern i huvudet och sparkat henne i magen. Foto: SCANPIX SWEDEN

En 60-årig polis från Uppland åtalas misstänkt för att ha slagit och sparkat sin dotter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
41 poliser har sparkats sedan 2004

Flera poliser döms varje år för brott som till exempel misshandel och rattfylla. Men i fler än nio av tio fall får poliserna behålla jobbet. Nyheter24 har tidigare tittat närmare på hur många poliser som sparkats de senaste åren och varför.

Läs artikeln här.

UPPLAND. Den högt uppsatte polischefen som misstänks ha misshandlat sin dotter kommer att förlora sitt jobb om han döms för misshandel av normalgraden. Om han däremot endast döms för ringa misshandel får han behålla jobbet, det meddelar Rikspolisstyrelsens personalansvarsnämnd.

Det var i maj i år som polischefen ska ha slagit dottern i huvudet och sparkat henne i magen. Enligt åtalet fick dottern flera kroppsskador i form av blåmärken och skrapsår. I bevisningen ingår flera vittnesmål från personer som sett misshandeln och även flera fotografier av hennes skador.

Andra fall där poliser bestraffats

Nyligen straffades två andra poliser av Rikspolisstyrelsens personalansvarsnämnd. 

En polisman från Kalmar får löneavdrag efter att ha avlossat ett vådaskott med en k-pist i polishusets vapenvalv. Enligt utredningen gick kulan genom en dörr och in i ett angränsande rum där den slog i golvet och splittrades. Polisen uppger att han arbetat övertid när han skulle ta ur magasinet, men nämnden konstaterar att han inte följt gällande instruktioner och borde haft vapnet säkrat.

En chef vid länskriminalen i Borås varnas för att han inte genast överlämnade en anmälan om brott, där ett antal poliser anklagades, till avdelningen för interna utredningar vid Rikspolisstyrelsen. Istället genomförde polischefen förhör i ärendet, vilket strider med regelverket. Polischefen bedömde att anmälan byggde på fantasier från målsägandens sida och skrev av ärendet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela