Nu åtalas en polis misstänkt för misshandel och våldtäkt.
Nu åtalas en polis misstänkt för misshandel och våldtäkt. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / Bertil Enevåg Ericson / SCANPIX

Polisman våldtog och misshandlade kvinna med karateslag

Polismannen är misstänkt för att ha slagit en kvinna flera gånger och tvingat henne till sex. Nu väljer chefsåklagare Bengt Landahl att gå vidare med fallet och åtalar mannen.


Därför sparkas poliser

Nyheter24 har tidigare skrivit om hur flera poliser varje år döms för brott som till exempel misshandel och rattfylla.

Men i fler än nio av tio fall får poliserna behålla jobbet.

GÖTEBORG. Mardrömmen ska ha börjat redan i somras. Enligt åtalet ska den 57-årige polismannen ha tvingat kvinnan till att ha sex med honom i hans bostad. 

I åtalet skriver Bengt Landahl, chefsåklagare vid Riksenheten för polismål, att polismannen "med våld tvingat målsäganden till ett analt samlag. Handlingen har orsakat henne stor smärta och blödning i ändtarmen."

Efter sommaren fortsatte övergreppen.

Under hösten ska polisen vid upprepade tillfällen ha misshandlat kvinnan. Enligt åtalet ska han först ha slagit henne med en öppen hand i ansiktet vilket ledde till att kvinnan ansikte svullnade.

Slog kvinnan med ett karateslag

Dagen efter den händelsen fortsatte misshandeln när polisen slog kvinnan på armen med ett karateslag. Polismannen ska även slagit och knuffat henne så hårt att hon ska ha fallit ned från en stol hon satt på.

Det ledde till bland annat stora blåmärken. I åtalet som lämnades in under onsdagen skriver Bengt Landahl:

"Den 19 oktober har han med öppen hand tilldelat henne ett hårt smärtande slag på vänster kind med svullnad och hudmissfärgning som följd, den 20 oktober har han tilldelat henne ett hårt slag med handens undersida (så kallat karateslag) på vänster överarm med smärta och hudmissfärgning som följd och den 21 oktober har han utdelat slag eller knuff mot hennes vänstra sida så hårt att hon från den stol hon satt på föll i golvet, varvid smärta och hudmissfärgningar uppkom på det högra benet, vänstra låret och bålen." 

Polismannen, som tidigare häktats misstänkt för misshandel och våldtäkt, åtalas nu vid Göteborgs tingsrätt. Han har i förhör erkänt vissa omständigheter men förnekar brott. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

1 timme sedan
Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.