Fredag 7 Okt
Stockholm

Polis slog in dörren - hittade knivskuren tjej

Den unga kvinnan hittades i soffan med pojkvännen bredvid. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
1 av 4
Den unga kvinnan hittades i soffan med pojkvännen bredvid. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Scanpix Obs Montage!
Med hjälp av paragraf 21 i polislagen bestämde sig polisen för att slå in dörren.
2 av 4
Med hjälp av paragraf 21 i polislagen bestämde sig polisen för att slå in dörren. Foto: HASSE HOLMBERG/SCANPIX
– De låtsades sova när vi gick in, eller vi misstänker i alla fall att så är fallet. Kvinnan hade ett fult skärsår i en arm och svullnader och sår i ansiktet. Det fanns blod både här och var i lägenheten.
3 av 4
– De låtsades sova när vi gick in, eller vi misstänker i alla fall att så är fallet. Kvinnan hade ett fult skärsår i en arm och svullnader och sår i ansiktet. Det fanns blod både här och var i lägenheten. Foto: SCANPIX SWEDEN
Den unga kvinnan fördes direkt med ambulans till Vrinnesjukhuset akutmottagning.
4 av 4
Den unga kvinnan fördes direkt med ambulans till Vrinnesjukhuset akutmottagning. Foto: BERTIL ERICSON/SCANPIX

Efter att ha sett blod och hårtussar genom brevinkastet bestämde sig polisen att ta sig in i lägenheten med våld. På plats kunde de gripa pojkvännen som låg i soffan bredvid sin unga flickvän.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Omplåstring och tillsyn

Den unga kvinnan fördes direkt med ambulans till Vrinnesjukhuset akutmottagning.

Lägenheten har spärrats av för en teknisk undersökning. 

ÅBY. Polisen var tvungen att utnyttja en nödparagraf i polislagen för att ta sig in i en lägenhet i Åby nära Norrköping. Tidigare på torsdagskvällen hade grannarna larmat om att de hört en ung kvinna skrika av smärta. 

En patrull skickades till adressen där ett vittne mötte upp för att peka ut lägenheten. 

– De knackade och ringde på, men ingen svarade. När man sedan tittade in genom brevinkastet så såg man hårtussar och blod på golvet, säger Torbjörn Lindqvist, länsvakthavande polisbefäl, till Corren.

"De låtsades sova när vi gick in"

Med hjälp av paragraf 21 i polislagen bestämde sig polisen för att slå in dörren. I lägenheten hittade de ett ungt par som låg i soffan. 

– De låtsades sova när vi gick in, eller vi misstänker i alla fall att så är fallet. Kvinnan hade ett fult skärsår i en arm och svullnader och sår i ansiktet. Det fanns blod både här och var i lägenheten. 

Den unga kvinnans pojkvän ska ha varit berusad och greps på platsen misstänkt för grov misshandel.

– Målsägaren var tyvärr inte särskilt samarbetsvillig, så vi har inte fått mycket av henne. Men med tanke på vittnesuppgifterna, och uppgifter från en annan granne så beslutade vi oss för ett gripande, säger Torbjörn Lindqvist till Corren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.