Fredag 14 Maj
Stockholm

13-årig pojke överfallen av män i rånarluvor: "Du ska få stryk bögjävel"

En av gärningsmännen skar pojken i ansiktet.
1 av 3
En av gärningsmännen skar pojken i ansiktet. Foto: Scanpix
Överfallet inträffade när 13-åringen var på väg hem från skolan.
2 av 3
Överfallet inträffade när 13-åringen var på väg hem från skolan. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix
Polisen har inlett en förundersökning om grov misshandel alternativt försök till grov misshandel.
3 av 3
Polisen har inlett en förundersökning om grov misshandel alternativt försök till grov misshandel. Foto: Jan Erik Henriksson/Scanpix

Den 13-årige pojken var på väg hem från skolan när han blev attackerad av tre män i rånarluvor som sparkade och skar honom. Nu jagar Jönköpingspolisen tre äldre män.

– Vi har inlett en förundersökning om grov misshandel alternativt försök till grov misshandel, säger Tommy Thorngren vid Jönköpingspolisen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Anonyma hot

Hoten som framfördes till 13-åringen före misshandeln kom från en anonym avsändare. Under misshandeln ska gärningsmännen enligt uppgift ha haft dämpade röster för att inte höras. 

Polisen ska nu kartlägga och spåra kommentarerna på chattsidan för att komma vidare i utredningen.

På samma chattsida

Izabella Axelsson, 14, utsattes för trakasserier på samma chattsajt som den 13-årige pojken. Flera anonyma användare uppmanade Izabella att ta livet av sig. En person erbjöd sig dessutom att hjälpa till.

Här kan du läsa mer om trakasserierna som gjorde att hon slutade att gå till skolan.

JÖNKÖPINGS LÄN

"Du ska få stryk bögjävel".
"Vi ska slå skiten ur dig".
"På tisdag tar vi dig".

De meddelandena fick en 13-årig pojke från Jönköpings län på en chattsida. På tisdagen, en vecka senare, blev han överfallen av tre män i rånarluvor när han cyklade hem från skolan.

Polisen kartlägger händelseförloppet

Männen knuffade av 13-åringen från cykeln och slet in honom i skogen där de delade ut sparkar och väste "bögjävel". Sedan tryckte de upp honom mot ett träd varpå en av männen drog fram en kniv och försökte rista in ordet "bögjävel" i pojkens panna.

13-åringen stretade då emot kraftigt och skrek på hjälp. Något som fick gärningsmännen att avbryta aktionen. Innan de flydde från platsen skar dock en av männen 13-åringen i ansiktet på flera ställen.

Fanns en hotbild mot pojken

Informationen om misshandeln har fått stor spridning på Facebook och polisen har inlett en förundersökning om grov misshandel alternativt försök till grov misshandel.

– Vi har hållit förhör med pojken och personer i hans närhet. Nu försöker vi titta på händelseförloppet för att få mer information, Tommy Thorngren kommunikatör vid Jönköpingspolisen, till Nyheter24.

De hotfulla meddelandena på chattsidan är ett viktigt spår i polisens jakt efter de tre misstänkta gärningsmännen.

– Det är information som kommer att tas med i förundersökningen. Det kan bli aktuellt att titta på möjligheter att plocka fram eventuella ip-adresser, säger Thorngren.

Nyheter24 har sökt pojkens mamma som har avböjt att kommentera händelsen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela