Mille Markovic gripen för anstiftan till mordförsök

- 12/06/2013, 16:25 -
Polisen misstänker att Markovic planerat skottlossningen.
1 av 3

Polisen misstänker att Markovic planerat skottlossningen.

Privat/Scanpix

Ett vittne uppger att polisen övervakat porrklubben i över en vecka.
2 av 3

Ett vittne uppger att polisen övervakat porrklubben i över en vecka.

Han ligger sedan tidigare i en konflikt med klubbens ägare.
3 av 3

Han ligger sedan tidigare i en konflikt med klubbens ägare.

SVEN LINDWALL / XP / SCANPIX

För en månad sedan sköts flera skott mot porrklubben Club Privé i Stockholm. Nu har polisen gripit Mille Markovic som misstänkt för att ha legat bakom skottlossningen.

STOCKHOLM. Den 10 maj avlossade okända gärningsmän flera skott mot porrklubben Club Privé på Birger Jarlsgatan. De senaste veckorna har det funnits en hotbild mot klubben – och nu har Mille Markovic, 52, gripits misstänkt för anstiftan till mordförsök.

Enligt Aftonbladet greps Markovic, som blev rikskänd efter den omtalade boken Den motvillige monarken, i natt och motivet till brottet ska vara en konflikt med den tidigare affärspartnern Michael Badelt.

Försökte gömma sig

Ett vittne säger till Nyheter24 att polisen övervakat porrklubben den senaste tiden.

– De har spanat på porrklubben i mer än en vecka, säger ett vittne till Nyheter24.

Markovic greps i en skåpbil i Bromma vid halv ett-tiden på natten. Han ska då ha försökt gömma sig för polisen på golvet, men hittades och greps misstänkt för anstiftan till mordförsök. Utöver Markovic greps ytterligare två personer.

– En av dem är född 1974 och är misstänkt för medhjälp till mordförsök och den andra är född 1989 och är misstänkt för skyddande av brottsling. Klockan 15.31 har de förhörts och de är fortsatt anhållna, säger Kjell Lindgren vid Stockholmspolisen till Nyheter24. 

Kronofogden har hand om ärendet

I ett samtal med Aftonbladet har Markovic berättat att han överlåtit klubben till Badelt, men aldrig fått betalt. Just nu pågår ett tvistemål i Stockholms tingsrätt där Markovic, via Kronofogden, kräver Badelt på drygt 51 miljoner kronor. 

Det handskrivna avtalet som Markovic har lämnat in som bevis innehåller dock information som har gjort Kronofogden tveksam till att Markovic är seriös.

"Det finns skäl att anta att sökandens yrkanden är ogrundade eller obefogade. Ansökan ska därför behandlas som om svarandena bestritt den", skriver Kronofogden, enligt Aftonbladet.