Mannen ska ha stått i främre ledet och förhindrat polisen att utföra sitt arbete.
1 av 4
Mannen ska ha stått i främre ledet och förhindrat polisen att utföra sitt arbete. - Foto: TT
Händelsen ska ha skett i samband med matchen mellan Hammarby och Assyriska.
2 av 4
Händelsen ska ha skett i samband med matchen mellan Hammarby och Assyriska. - Foto: TT
Mannen åtalas för djurplågeri och våldsamt upplopp.
3 av 4
Mannen åtalas för djurplågeri och våldsamt upplopp. - Foto: BERTIL ERICSON/TT
Han ska bland annat ha sparkat en polishund i huvudet.
4 av 4
Han ska bland annat ha sparkat en polishund i huvudet. - Foto: TT

Fotbollssupporter åtalas för att ha sparkat polishund i huvudet

En 29-årig fotbollssupporter har åtalats misstänkt för våldsamt upplopp och djurplågeri. I samband med en match mellan Hammarby och Assyriska ska han bland annat ha sparkat en polishund i huvudet.


Klubbarna med flest huliganer

Nyheter24 har tidigare skrivit om Rikskriminalpolisens kartläggning över vilka supportrar som bryter mot lagen i samband med svenska idrottsevenemang. 

De flesta som klassas som huliganer är kriminellt belastade, dömda för narkotikabrott och bor i storstäder. Här kan du läsa mer om vilka klubbar som har flest huliganer.

STOCKHOLM. Flera fotbollssupportrar konfronterade polisen i samband med Superettanmatchen mellan Hammarby och Assyriska den 18 maj.

Nu har en 29-årig man åtalats misstänkt för våldsamt upplopp och djurplågeri. Enligt stämningsansökan ska mannen ha befunnit sig i ett främre led som spottade, gestikulerade och kastade föremål mot poliserna. 

Har fått tillträdesförbud

29-åringen misstänks ha haft uppsåt att med våld sätta sig upp mot poliserna och hindra deras arbete. Han ska bland annat ha sparkat en polishund i huvudet. 

"X deltog i det folksamlingen gjorde genom att röra sig med folksamlingen mot poliserna, befinna sig i främre ledet, skrika och gestikulera samt sparka en polishund", skriver åklagaren i stämningsansökan. 

Mannen har tillsammans med flera andra personer fått tillträdesförbud till alla fotbollsmatcher i Sverige. Detta på grund av att det enligt åklagaren finns omständigheter som talar för att personerna kommer att begå brott ägnade att "störa ordning eller säkerhet under idrottsarrangemang". 

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA:s senat: Ja till Ukrainastöd

Rysk robotattack mot Charkiv

Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

3 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.