Mannen har erkänt brott med förbehållet att han inte minns exakt vad som hänt.
1 av 4
Mannen har erkänt brott med förbehållet att han inte minns exakt vad som hänt. - Foto: TT/Polisen
Kvinnan blödde från ansiktet efter flera slag i ansiktet.
2 av 4
Kvinnan blödde från ansiktet efter flera slag i ansiktet. - Foto: Polisen
Mannen greps inledningsvis misstänkt för försök till dråp.
3 av 4
Mannen greps inledningsvis misstänkt för försök till dråp. - Foto: TT
Åklagaren valde dock att åtala honom misstänkt för grov misshandel och olaga hot.
4 av 4
Åklagaren valde dock att åtala honom misstänkt för grov misshandel och olaga hot. - Foto: Jessica Gow/TT

Kvinna grovt misshandlad av pojkvän – för att hon gick på bio

Flickvännen gick på bio med en vän och missade därför flera sms från sin 39-årige pojkvän. Det är enligt åklagaren motivet till att hon senare blev brutalt misshandlad. Nu åtalas mannen misstänkt för grov misshandel och olaga hot.


Sprang efter i morgonrock

När kvinnan lyckades fly från lägenheten kom 39-åringen efter i en morgonrock. Flera vittnen har berättat att mannen var "helt galen" och skrek "älskling" efter henne. När han försökte få tag i kvinnan blev han stoppad av vittnen.

39-åringen frågade upprepade gånger vad som hänt kvinnan och varför hon var blodig i ansiktet. När vittnen konfronterade honom lämnade han platsen och sprang in i lägenheten. 

STOCKHOLM

"Var har du varit, din hora, din bitch?"

Det skrek den 39-årige mannen till sin flickvän över telefon efter att hon missat att svara på flera sms. När kvinnan förklarade att hon varit på bio med en vän blev hon anklagad för att ljuga om sina förehavanden. 

Trots att mannen varit hotfull valde kvinnan att åka hem till honom efter biobesöket. Då blev hon enligt åtalet slagen i ansiktet flera gånger så att hon började blöda näsblod och fick flera svullnader. Därefter trycktes hon, enligt åklagaren, ner i sängen innan 39-åringen tog ett strypgrepp om hennes hals.

"Det var ett hårt grepp och kvinnan kunde inte andas", skriver polisen i förundersökningsprotokollet.

Tog flera strypgrepp

Efter en tids kamp släppte mannen taget och sa att förhållandet var över. Kvinnan blev lättad och såg en chans att fly. Men precis när hon skulle lämna lägenheten gick pojkvännen till attack igen. Kvinnan trycktes på nytt ner i sängen varpå 39-åringen tog strypgrepp och hotade att våldta henne. Enligt kvinnan tog mannen fem till sex strypgrepp under attackerna. Vid något av tillfällena ska han ha skrikit "Jag ska fuckin' döda dig".

Till slut lyckades kvinnan komma loss och fly från lägenheten. Och kort därefter greps mannen misstänkt för försök till dråp. Åklagaren väljer dock att åtala honom misstänkt för grov misshandel och olaga hot.

Riskerar långt fängelsestraff

Mannen har i förhör erkänt brott med förbehållet att han inte minns exakt vad som hänt på grund av minnesluckor. Han beskriver sina minnen från kvällen som "filmsekvenser". Det han minns är att han vid något tillfälle låg över kvinnan och att han "försökt tysta eller strypa henne" samt att "hennes ögon såg livrädda ut". 

Åklagarens bevisning består av flera vittnesuppgifter, blodspår, rättsintyg och förhör med de inblandade. Döms 39-åringen för brotten riskerar han flera år i fängelse. 

/
/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Peter Forsbergs skada kunde kostat honom livet: "Ganska stor operation"

Orsa: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En bilist har gått av vägen och voltat", skriver polisen på sin hemsida.

Systembolagets hösttips – det ska du dricka till 5 klassiska svamprätter

1 timme sedan
Svampsäsongen är här och med det också antalet rätter gjorda på den egenplockade svampen. Men den stora frågan är vad man ska matcha till rätten och hälla i glaset.

Ryssland: Ny drönarattack av Ukraina

1 timme sedan
En ukrainsk drönare har slagit ner i den ryska staden Kursk, omkring nio mil från den ukrainska gränsen, hävdar ryska myndigheter.

Polisen i Österåker rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En bilist har kört av vägen i Roslags-Kulla.", skriver polisen på sin hemsida.

Dödssiffran stiger efter fabriksbrand

1 timme sedan
Dödssiffran har fortsatt stiga efter branden på en golfbollsfabrik i södra Taiwan. Totalt har nio personer omkommit efter att ytterligare två personer bekräftats döda. Fyra av de döda ska vara brandmän.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.