Stal klänningar – greps efter Facebookselfies

- 21/07/2014, 16:56
Facebookselfien slutade inte bra för Danielle.
1 av 2

Facebookselfien slutade inte bra för Danielle.

Faksimil

Hon var inte blyg med att ladda upp bilder i de stulna kläderna.
2 av 2

Hon var inte blyg med att ladda upp bilder i de stulna kläderna.

Faksimil

Danielle Saxton stal kläder, laddade upp bilder iförd dessa på facebook – och blev tillfångatagen. – När fotot dök upp på sociala medier var det bara att identifiera vem det var, säger polisen.

USA. Det är inte överdrivet begåvat att sno kläder och sedan posera i dessa på facebook, tvingades Danielle Saxton bittert erfara. 

Det hela började när hon en varm sommardag beslöt sig för att sno lite kläder och smycken i en butik belägen strax utanför Illinois, USA. Därefter gick hon hem, tog ett par selfies när hon poserade iförd kläderna – och laddade upp bilderna på facebook. 

Arresterades 

Tack för kaffet, tänkte poliserna som skötte utredningen, och arresterade Saxton utan vidare ansträngning. 

– Vi hade bara ett signalement och riktning mot vilken gärningsmannen lämnade. Men när fotot dök upp på sociala medier var det bara att identifiera vem det var. Och genom att titta på bildens bakgrund kunde vi se var hon befann sig, säger en polischef. 

När lagens väktare sedan fann Saxton var hon vänlig nog att hålla kläderna i handen, vilket gjorde bevisläget än lättare. Dessutom kunde man åtala henne för ett annat brott som hon begått tidigare.