Polisens nya teori om misstänkta våldtäkten på Facebook: Filmen finns inte

- 24/01/2017, 10:55
Det var vid klockan 08.24 på söndagsmorgonen som polisen larmades om en pågående våldtäkt i en lägenhet i Uppsala.

Det var vid klockan 08.24 på söndagsmorgonen som polisen larmades om en pågående våldtäkt i en lägenhet i Uppsala.

Facebook / TT Nyhetsbyrån

Den omtalade våldtäkten som ska ha skett live på Facebook har fått en ny vändning.

På söndagsmorgonen sattes hela Facebook i chock. En våldtäkt i Uppsala påstods ha filmats och sänts live på Facebook.

Polisen gick därefter ut med uppmaningen för att få folk att skicka in filmen eftersom de inte hade fått tag på den. Nu kommer de med en helt ny teori – filmen finns inte, skriver Aftonbladet.

– Så länge vi inte har filmen så kan vi inte säga med säkerhet att den finns, säger kammaråklagare Pontus Melander till Aftonbladet.

Efter att det spridits två live-sändningar i en sluten grupp på Facebook så började personer att kontakta polisen. I det första klippet förgriper sig tre män på en kvinna och på den andra kommer polisen in och avbryter sändningen.

Polisen har fortfarande inte sett en film där något övergrepp sker. De säger själva att de borde fått tag i filmen om den fanns ute. Polisen ska ha tagit del av stillbilder och filmer. Men ingenting på själva övergreppet.

Filmen ses som en central del i utredningen och därför står polisens uppmaning kvar: har du filmen skicka in den så snabbt som möjligt.

De tre männen som är anhållna misstänkta för gruppvåldtäkten är födda 1992, 1996, och 1998. Två av dem är skäligen misstänkta och den tredje är med sannolika skäl misstänkt.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.