Tv-profilen släppt – borgensumma betalad

- 18/01/2019, 09:22

Den svenska tv-profilen som suttit frihetsberövad i USA har nu blivit släppt på fri fot. Det efter att mannens borgen blivit betald.

Den svenska tv-profilen som suttit frihetsberövad i USA, misstänkt för att ha antastat en pojke i yngre tonåren, har nu släppts på fri fot. Här kan du läsa mer om misstankarna mot tv-profilen.

Tv-profilen ska ha släppts fri runt midnatt svensk tid. Det kunde amerikansk lokalpolis bekräfta.

– Han släpptes i dag 17.53, säger en kvinna som har kvällsjouren på Broward County Sheriff’s Office, till Expressen och fortsatte:

– Han hade en borgensman från en borgensfirma som betalade in 10 000 dollar.

Kan vara ute utan fotboja

Ett av villkoren för att den svenska tv-profilen skulle kunna bli släppt mot en borgenssumma var att han skulle vara tvungen att bära fotboja. Nu ser det ut som att tv-profilen kan ha blivit släppt utan övervakningsapparat.

– Det står inget om det här. Det kan vara så att han är ute utan någon övervakningsapparat för jag ser inget om det i hans mapp. Så jag kan inte säga säkert om han har någon, berättar mannens försvarsadvokat Alan Grinberg.

Riskerar 15 års fängelse

Om det blir en fällande dom för tv-profilen kan han riskera ett långt straff. Enligt Expressen visar ett dokument som de har tagit del av, att tv-profilen riskerar 15 års fängelse. Och straffskalan på det brottet som tv-profilen misstänks för är fängelse mellan 51 månader och 15 år.

Fallet med den svenska tv-profilen togs nyligen upp i tv-programmet Brottsjournalen med Jenny Strömstedt och Leif GW Persson. Här kan du läsa vad det sa!