- Foto: Jonas Dagson/TT

17-åring döms för mord efter brand i Nässjö – kvinna dog

En 17-åring har dömts för mord och mordbrand efter den brand som anlades i Nässjö och som förolyckade en kvinna i 60-årsåldern. Pojken döms till fyra års sluten ungdomsvård.


En 17-årig pojke har blivit dömd i Eksjö tingsrätt för mord och mordbrand efter den anlagda branden i Nässjö där en kvinna i 60-årsåldern dödades. 

Pojken har, enligt SVT, tidigare erkänt att han tände eld på det hus som kvinnan bodde i, men har uppgett att han inte trodde att kvinnan fortfarande befann sig i huset.

Döms till fyra års sluten ungdomsvård

17-åringen, som enligt en rättspsykiatrisk undersökning inte ska ha lidit av någon psykisk störning vid händelsen, döms till fyra års sluten ungdomsvård.

Dessutom ska pojken betala 180 000 kronor i skadestånd till kvinnans anhöriga.

Vännerna döms till ungdomstjänst

De två vänner som var med vid det inträffade har dömts till ungdomstjänst för ofredande och för att de inte larmat SOS när branden utbrutit.

Trakasserade kvinnan i Nässjö

De dömda ungdomarna, födda 2003 respektive 2004, ska ha trakasserat kvinnan på en buss och följde sedan efter henne när hon gick till sitt hem. Läs mer om det här.

Därefter ska den 17-åriga pojken ha anlagt branden som dödade kvinnan. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.

Tummar på kraven för att klara Natoinsatsen

P 7 i Skåne står inför en svensk pionjärinsats i Nato när uppåt 600 man ska skickas till Lettland. För att klara det kan det bli nödvändigt att under en period tumma på målet att utbilda fler värnpliktiga.

Polisen rapporterar om misshandel, Västerås

"Tonårspojke slagen i ansiktet utanför skola.", skriver polisen på sin hemsida.

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

1 timme sedan
Kristdemokraterna vill se mer kärnkraft i Europa. En fråga som partiet planerar att driva i EU-valet, enligt ett pressmeddelande.