Stockholm

Tjej misshandlades på studenten – förövarna ville bli kända

Tjejerna, 21, 16 och 19 har åtalats för grov misshandel.
Tjejerna, 21, 16 och 19 har åtalats för grov misshandel. Foto: Polisen

Tre tjejer gjorde den unga kvinnans student till ett helvete. Tillsammans utsatte de offret för en förnedrande misshandel – som de filmade och spred på sociala medier.
– Filma, vi kommer bli kända, skrek en av förövarna under misshandeln.


Läs mer

Det var den 5 juni i år som en då 15-årig flicka hade bestämt träff med en 21-årig tjej vid centralstationen i Malmö. De båda hade haft en långvarig konflikt och nu skulle den lösas.

Offret skulle fira sin student när hon mötte upp 15-åringen – som dök upp med två vänner, 19 och 21 år gamla. Stämningen blev snart aggressiv, och kvinnan beordrades ner på knä med orden "sätt dig som en hund".

Sedan följde en grov misshandel där 21-åringen blev slagen, sparkad och stampad i ansiktet. Enligt åtalet har minst tio knytnävsslag riktats mot hennes huvud och efteråt hon hade ett tre centimeter stort jack i bakhuvudet.

"Mangla bruden"

Misshandeln filmades och spreds både som rörligt material och stillbilder på Tiktok och Snapchat. Polisen har även hittat flera filmer på de åtalade tjejernas mobiler. 

I en av filmerna ses de tre åtalade gå bakom 21-åringen med texten: 

"Vi ska mangla bruden med svart nu"

Foto från en av tjejernas snapchat. Foto: Polisen

"Vem luktar fisk"

I en annan film ses offret ligga och gråta på marken när en av tjejerna sparkar henne i ansiktet, samtidigt som hon säger: 

– Vem här luktar fisk? Jag har också fått höra att du luktar fisk, ska vi lukta, och luktar på offret. 

I ett annat klipp hörs en tjej säga:

– Filma henne, filma henne snabbt.

Sedan springer hon fram till 21-åringen ock sparkar henne i ansiktet och i sidan samtidigt som skratt hörs i bakgrunden.

Efter misshandeln snodde tjejerna offrets studentmössa som de sedan poserade med på bilder i sociala medier.

19-åringen i offrets studentmössa. Foto: Polisen

"Tiktok-kändisar"

Enligt 19-åringen var det 15-åringen som bad henne att filma misshandeln. Hon säger också att varken hon eller den andra tjejen vågade gå därifrån eftersom de då inte visste hur långt flickan skulle gå. 

– Jag sa att jag inte ville men hon sa att jag skulle göra det, att vi skulle bli kändisar. Jag kände mig tvingad, som att jag hade inget val, säger 19-åringen i förhör och fortsätter:

 – Hon sa ”snälla snälla, vi kommer bli ”Tiktok-kändisar”.

Den 16-åriga flickan som haft en konflikt med offret. Foto: Polisen

Utsattes för dödshot

Misshandeln avbröts först när den upptäcktes av förbipasserande, och offret fördes då till sjukhus i ambulans. 

De åtalade ska även ha hotat har hotat offret med att "de ska hitta henne i Malmö och döda henne" om hon gick till polisen. 

Den 23 september åtalades de tre för grov misshandel. Den 15-åriga flickan som nu hunnit fylla 16 har erkänt misshandeln, och det har även 19-åringen. 21-åringen nekar till brott och säger att hon enbart filmat.  

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.