Stockholm

Stefan Löfven om dödsskjutningen av Einár: "Tragiskt"

Stefan Löfven om dödsskjutningen av Einár: "Tragiskt"
Stefan Löfven om dödsskjutningen av Einár: "Tragiskt". Foto: Erik Simander/TT, Sören Andersson/TT

Statsminister Stefan Löfven (S) kommenterar för första gången dödsskjutningen av den hyllade rapparen Nils "Einár" Grönberg.
– Det är tragiskt att ännu ett liv har släckts, säger han.


Läs mer

Under natten mot fredagen sköts den hyllade rapparen Nils "Einár" Grönberg till döds i Stockholm. Den 19-årige artisten träffades av flera skott och avled klockan 00.45.

Nyheter24 har rapporterat om mordet som beskrivs som "en ren avrättning". 

Stefan Löfvens första ord om Einárs död 

Statsminister Stefan Löfven (S) beskriver nyheten om Einárs död som “tragisk”.

– Det är ett ungt liv som släckts, och jag förstår att han har betytt mycket för många unga människor. Det är tragiskt att ännu ett liv har släckts, säger statsministern till svenska journalister i Bryssel, skriver TT.

Flera politiker har kommenterat artistens bortgång. Läs mer om det här. 

Fakta: Nils "Einár" Grönberg

Rapparen Einár  vars riktiga namn var Nils Grönberg, slog igenom år 2019 med låten "Katten i trakten", bara 16 år gammal. Samma år vann han sitt första pris på P3-Guld i kategorin "Årets låt" med samma låt.

Sedan dess har framgångarna avlöst varandra och blev på kort tid Einár en av Sveriges mest framstående rappare. Han har släppt fyra album och medverkat på låtar med bland andra Dree Low och Hov1.

Einár växte upp i Enskededalen i södra Stockholm, ett område där polisen identifierat gängkriminella nätverk och grupperingar. Han refererade ofta till vapen och våld i sina låtar, och har sagt att han skildrade verkligheten i området där han växte upp.

Rapparen blev under våren 2020 kidnappad av personer ur det så kallade Vårbynätverket och var kallad för att vittna mot nätverket i Hovrätten under nästa vecka.

Strax före klockan 23 den 21 oktober sköts Einár till döds i Hammarby Sjöstad. Han blev 19 år gammal.

Vet du mer om händelsen? Hör av dig till oss på tips@nyheter24.se

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.