Den mördade kvinnan och paret samt fängelse
Den mördade kvinnan syns längst till vänster. Bredvid henne är det nu dömda paret. - Foto: Polisen och Jessica Gow/TT

Yxmordet i Lyrestad - kvinna döms till 18 års fängelse

Endast timmar efter att ett gift par och en kvinna druckit öl på en pizzeria i Lyrestad, höggs kvinnan ihjäl av de andra två med yxa. Nu har domen fallit för paret.


Kvällen som börjar med att trion sitter på den lokala pizzerian i Lyrestad, slutar med att en kvinna i 35-årsåldern blir mördad. 

Sällskapet ska ha lämnat pizzerian och därefter gått hem till parets villa där de drack alkohol och tog narkotikaklassade preparat. 

Bråk eskalerar 

Hemma i villan anklagar paret kvinnan för att ha stulit tabletter och konflikten urartar. Kvinnan ska då ha skadas med båda yxa och kniv. Hugg mot huvudet, hals och armar gör att offret avlider. 

Polisen nåddes av ett larmsamtal vid 03:12 den 21 februari i år där en kvinna gråtande förklarade att hon hade blivit slagen i bakhuvudet med en spritflaska. 

Nyheter24 har tidigare rapporterat om mordet, då kvinnan stod åtalad.

Mordvapnen som användes. Foto: Polisen

Nu har domen fallit för yxmordet i Lyrestad

Inför domen har båda två genomgått en rättspsykiatrisk undersökning som visade att kvinnan inte led av någon allvarlig psykisk störning vid händelsen. Mannen däremot, hade en psykisk störning både när mordet begicks, och när undersökningen genomfördes, rapporterar P4 Skaraborg. 

Nu döms den 34-åriga kvinnan till 18 års fängelse och den 28-åriga mannen döms till rättspsykiatrisk vård. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!